Čeština pro WordPress 5.0

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 5 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #36365

    flajtak
    Participant

    Bude někdy WordPress 5.0 v češtině? Nikde nemohu najít žádné informace.

    #36366

    Michal Janata
    Participant
    Web

    WP 5.x v češtině je. Novinky ohledně Gutenbergu doděláváme. Můžeš taky přispět: https://translate.wordpress.org/locale/cs/default/wp/dev

    #36367

    flajtak
    Participant

    Děkuji za link, vidím, že něco už přeložené je, ale jak mohu rozpracované překlady nahrát do wordpressu? jde to stáhnout někde? mám zatím verzi 4.9.9, ale na jedné stránce jsem omylem klikl na aktualizovat na 5.0 a něco česko anglické prostředí, neúplné české.

    #36373

    flajtak
    Participant

    Stáhnout lze soubory MO a PO, ale vložtt do WordPressu jen těžko, obzlášt, když je potřeba modifikovat jen něco nebo přidat jen něco. Definitivní verze v CZ stále není a ze stránek lze stáhnout v češtině jen 4.9.8. 5.0 nikoliv.

    #36456

    admin
    Keymaster
    Web

    Mělo by jíst stáhnout aktuální lokalizační soubory z rozpracované verze, stačí exportovat příslušné zkompilované .mo soubory.

    Osobně se už překladu moc neúčastním, ale rozhodně (!) se přimlouvám, aby se překládalo pomalu a v klidu, ale hlavně pečlivě. Zbytečné překlepy a špatné překlady pak budou citovány v návodech a byla by z toho nepěkná vizitka. Zájemci mohou překladatelům pomoci (viz odkaz výše), ale zase tolik toho nechybí, aby se nedal nový WordPress 5.x používat i s několika anglickými výrazy.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti