český návod

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1781

    petrn
    Participant
    Web

    ten bych rád měl. např když zahesluju stránku . napíšu heslu,stránka se otevře, ale už zůstane otevřená. při příštím přihlášení na web je otevřená. já myslel že se po odhlášení nebo vypnutí internetu zase zablokuje. no fakt.

    #11960

    Lukenzi
    Participant

    Jak může nějaká stránka vědět, že jsi odpojený od internetu? Stránce to je úplně šumák…

    Při příštím přihlášení je otevřená proto, že pozná že jsi to ty co se před tím už přihlašoval a taky proto, že jsi při odchodu neklikl na tlačítko “Odhlásit”.

    #11961

    petrn
    Participant
    Web

    a kde tam to tlačítko odhlásit najdu , to asi je jasný že kdyby tam bylo tak ho použiju. to se můžu z administrace ale na stránce není. a z administrace se samozřejmě odhlásím.

    #11962

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud jste se odhlásil z administrace, tak budete odhlášený i na webu. Odhlásit se můžete také přímo z webu, odkaz naleznete v horní navigační liště (zcela vpravo když přejedete nad svým uživatelským jménem, je tam něco jako “Přihlášený uživatel: admin”). Pokud se tato lišta na webu nezobrazuje, tak ji máte patrně vypnutou v menu Uživatelé – Profil nebo pomocí nějakého pluginu.

    A pokud jde o zobrazování zaheslované stránky, tak podobný problém se řešil zde. Informace o zadaném hesle se uchovává v podobě cookies, takže po zadání hesla vidíte stránku i nadále, abyste heslo nemusel zadávat stále dokola. A heslo ke stránce také vůbec NESOUVISÍ s tím, zda je uživatel přihlášen nebo odhlášen. I když jste administrátor, tak stejně musíte zadat na webu heslo, abyste si tam mohl zaheslovaný obsah stránky přečíst.

    #11963

    petrn
    Participant
    Web

    dobrý. našel jsem to,pročet a zjistil že mi to je k ničemu protože nevim kde je soubor ,,function,, a jestli až ho najdu bude ten správný a pak nevim jak to tam zadat

    takže nic.

    #11964

    admin
    Keymaster
    Web

    Takže to chcete upravit, aby si to hesla nepamatovalo? Soubor functions.php se nachází v adresáři s šablonou, tedy wp-content/themes/nazev-sablony. Nejjednodušším způsobem ho můžete upravit v administraci v menu Vzhled – Editor – klikněte na soubor functions.php a na jeho konec vložte potřebný kód. Raději si ale nejdříve tento soubor zálohujte, kdyby došlo k nějakému problému, abyste ho mohl vrátit na FTP v původní podobě.

    #11965

    petrn
    Participant
    Web

    hm,tak dík.ja to chtěl pro usnadnění a ne přijít o nervy.

    #11966

    admin
    Keymaster
    Web

    V tom případě doporučuji svěřit tvorbu webu za úplatu nějakému odborníkovi… Není třeba přijít o nervy, máte tam popsáno vše co potřebujete (i s možnými riziky). A vlastně ani soubor functions.php upravovat nepotřebujete, protože všechno funguje tak, jak by správně mělo…

    #11967

    petrn
    Participant
    Web

    ale teď se mi to povedlo vložit a funguje to

    #11968

    admin
    Keymaster
    Web

    A nervy pořád máte nebo jste je ztratil? :-) Mimochodem, proč se nehodí, že si WordPress pamatuje zadané heslo? Je to docela ulehčení práce a pamatuje si to vždy pouze na jednom počítači (cookies).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti