Čerstvá instalace wordpressu – doporučení.

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Čerstvá instalace wordpressu – doporučení.

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let, 7 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #20465

    moskva
    Participant

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli děláte nějaké konkrétní kroky po čerstvé instalaci WordPressu.

    Instalujete ihned nějaké pluginy? Třeba něco na cashování a zrychlení wordpressu?

    Upravujete nějak přístupová práva některých souborů?

    Předem děkuji za odpovědi :)

    #20469

    admin
    Keymaster
    Web

    Ihned po instalaci se pouštím hlavně do tvorby obsahu :-) Instaluji tedy pouze pluginy, které z nějakého důvodu potřebuji k práci s obsahem (nebo třeba když něco nefunguje). Z možných nastavení pouze upravím trvalé odkazy a velikosti náhledů (zakážu také jejich ořezávání), a to je asi tak všechno… Snažím se využívat všechny možnosti, které WordPress nabízí a raději mu v drobnostech ustupuji než abych to třeba řešil nějakým pluginem (nemám chuť ani čas).

    Pokud necháváte povolené komentáře (což třeba na jednoduchých informačních stránkách nedělám), tak se určitě hodí nějaký plugin, který se vypořádá se spamem (Antispam Bee či Cookies for Comments bohatě stačí).

    U nového webu není potřeba žádné cachování ani zrychlování, počkejte si až budete mít alespoň několik set návštěvníků denně a web se začne třeba trochu zpomalovat. Potom to můžete začít řešit, jinak je to zcela zbytečné. A čistá instalace je rychlá sama o sobě, takže bych tam spíše nedával nic, co není potřeba a snažil bych se ji udržet dlouhodobě čistou…

    Přístupová práva k souborům ani žádné bezpečnostní pluginy také vůbec neřeším, WordPress je dost bezpečný sám o sobě (nebezpečné jsou zbytečné pluginy, nekvalitní šablony a zejména aktivní uživatelé s administrátorskými právy). Sice se z mnoha různých článků může zdát, že když bezpečnost okamžitě nezlepšíte pomocí nějakého pluginu či nastavení, tak do zítra přijdete o celý web, ale osobně to doporučuji zcela ignorovat. Pokud dodržujete základní bezpečnostní principy (heslo nemá tři znaky, šablona není kradená a vše je pravidelně aktualizováno), tak se nemáte čeho bát. Jediné, co vždy pro jistotu zprovozním (když už je ale na webu nějaký důležitější obsah), je plugin pro automatické zálohování, např. BackWPup (a nastavím tam pouze databázi a adresář wp-content). Hosting sice data automaticky zálohuje, ale toto je taková psychická hra na jistotu (nastaveno za několik minut, klid v duši nepopsatelný).

    A nakonec už napojím pouze statistiky pomocí pluginu Google Analyticator. Opět pouze v případě, že mě na webu statistiky vůbec zajímají… Pokud chcete nějak řešit SEO, tak stojí za zvážení plugin WordPress SEO, který umí skoro všechno a můžete zkoušet a ladit až do omrzení…

    Troufám si tvrdit, že už nic dalšího k úspěšnému provozu webu nepotřebujete a vše výše uvedené zvládnete zprovoznit během půl hodiny. A pak už zbývá pouze ten obsah :-)

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti