Breadcrumb navigace dle custom menu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress Breadcrumb navigace dle custom menu

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Markobros a poslední změna je stará 12 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1078

    Markobros
    Participant

    Dobrý den.

    Nevíte o pluginu nebo kódu, který by skládal Breadcrumb navigaci podle definovaného custom menu?

    A jako třešnička na dortu by bylo fajn vícejazyčné (používám WPML Multilingual CMS)

    Děkuji.

    S pozdravem

    Hudec Marek

    #8786

    admin
    Keymaster
    Web

    Zajímavá myšlenka. Drobečková navigace by tedy měla vycházet pouze z definované struktury vlastního menu a měla by ignorovat strukturu webu? Čeho tím vlastně chcete dosáhnout? Není lepší spíše přizpůsobit strukturu webu a použít nějaký stávající funkční plugin, případně ho pro definované vyjímky modifikovat? Tereticky by ale šlo vzít nějaký stávající plugin a modifikovat ho, aby si za svůj zdroj bral pouze položky menu. Pokud nic dalšího nenajdete, tak to můžeme zkusit.

    Podpora WPML by se musela asi také doprogramovat, případně mít dvě různá menu, z nichž každé by bylo v jiném jazyce a zobrazovalo by se podle aktuálního jazyka. Mimochodem, součástí WPML je myslím také nějaká drobečková navigace, která by měla různé jazyky podporovat? Je ale myslím pouze součástí dražší verze (79 USD).

    #8787

    Markobros
    Participant

    Jedná se o web složený ze statických stránek a je přeložený do 5 jazyků (vč. CZ). Nechtěl bych nutit zákazníka přemýšlet nad strukturou webu 2x, jednou když tvoří stránku a podruhé, když tvoří custom menu – součástí menu jsou i odkazy na pdf soubory, proto custom menu.

    A přišla mi i jednodušší manipulace s položkami menu.

    A pak ještě jedna věc, jak byste zařadil jednu stránku na dvě různá místa v menu – možná se to zdá jako hloupost, ale je to tak potřeba.

    Součástí WPML (vlastním dražší verzi) tato navigace je, ale tvoří též podle struktury stránek, nebo jsem dělal něco špatně – ještě vyzkouším.

    Dotaz: upravit stavající plugin dle daných podmínek by stálo přibližně kolik?

    #8788

    admin
    Keymaster
    Web

    Jasné, vysvětlení je logické. Spíše jsem to zkoušel, protože mnoho lidí se nás ptá na podobné věci, které je mnohem lepší udělat trochu jiným způsobem… I když i tady by bylo teoreticky lepší řešit pořádně strukturu webu a menu pak generovat klidně automaticky. Ale je jasné, že s klienty je to trochu složitější a může jim vyhovovat jiný způsob práce…

    V tomto případě by se mohla buď upravit funkce pro drobečkovou navigaci, která je přímo součástí WPML, nebo by se musel upravit nějaký jiný jednoduchý plugin, do kterého by se pak musela následně zabudovat podpora WPML. Cena za podobnou úpravu se těžko odhaduje (odhadem 500 – 1000 Kč), nejdříve by to ale chtělo prohlédnout funkce pro drobečkovou navigaci u WPML a pak případně hledat nějaké další řešení. Pokud budete mít zájem, pošlete mi detailní informace na email pavelevap@separatista.net (nemám ale koupený WPML, takže budu potřebovat příslušné soubory alespoň k nahlédnutí).

    A ještě se zeptám na nějaké obecné zkušenosti s WPML?

    #8789

    Markobros
    Participant

    Děkuji za informace, zatím to ještě není akutní, zkusím něco sám pohledat nebo vytvořit, tak uvidíme. Možná by se dala tato úprava navigace navrhnout autorům WPML.

    V případě Vašeho “zásahu” není problém soubory WPML poslat.

    A moje zkušenosti s WPML: za ty 2 měsíce zatím výborné. Překlady stránek, příspěvků i custom menu jsou vyřešeny dobře, překlady statických textů též – v přehledu vidíte, co je a do kterých jazků přeloženo, co ještě ne. Je možné překladem někoho pověřit, či využít profi překladatelů – ani jedno jsem osobně nezkoušel, pouze viděl na instruktážním videu. Lze přeložit samostatně i celé pluginy. Podpora NEXGen gallery, nyní dokončují podporu WP E-Commerce – což nejspíš využiji taky (jiný projekt).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti