bota při převádění stránky z http na https

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem bota při převádění stránky z http na https

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #31777

    petr-kapr
    Participant

    Dobrý den, snažil jsem se podle nějakého návodu převést web z http na https, ale teď když zadám stránku pro administraci, tak se tam háže https a stránka se nezobrazuje. Taky celé stránky jsou v https a tím, že se nedostanu do administrace, tak s tím nemohu nic udělat. Nemáte tip, co s tím?

    Díky, Petr

    #31778

    admin
    Keymaster
    Web

    Bohužel těžko říci, bylo by potřeba vědět, co jste konkrétně udělal a případně vidět výsledek, aby bylo zřejmé, co je špatně.

    Pokud je web převeden na HTTPS (a funguje frontend), tak by měla i administrace fungovat bez problémů. Nemůže to nějak blokovat hosting? Máte HTTPS aktivní na straně hostingu? Případně by to mohl způsobit i nějaký plugin, zkuste je ručně deaktiovovat (přejmenovat na FTP adresář wp-content/plugins).

    #31779

    petr-kapr
    Participant

    Jel jsem podle tohoto návodu: https://www.wplama.cz/jak-nastavit-wordpress-z-http-na-https/
    Upravil jsem věci ve wp, ale když jsem to pak zkoušel dokončit na endoře, tak už jsem se nemohl dostat do adminu wp a i když jsem tam vložil kód podle návodu, tak to nešlo.
    Jedná se o web http://www.budsnek.cz.
    Je to teď v nějakým divným módu, že se to zobrazuje v https, ale když se dá pryč to “s”, tak to jede normálně. Jediný problém je u vstupu do administrace, kde tento “trik” nefunguje.
    Ty plaginy jsem taky zkoušel. Bez úspěchu,

    #31780

    admin
    Keymaster
    Web

    Patrně jste si přesměroval administraci na HTTPS verzi pomocí zápisu v souboru wp-config.php, ale u hostingu to nemáte aktivní:

    define('FORCE_SSL_ADMIN', true);

    Mělo by to stačit odebrat a administrace zase bude fungovat. Obecně stačí použít plugin Really Simple SSL a změnit URL adresu webu v menu Nastavení – Obecné a mělo by vše bez problémů fungovat. Pokud nefunguje (neobjeví se mi zelený zámeček), tak bude nejlepší kontaktovat hosting. Problémy se občas stávají když se nastaví HTTPS na webu ještě dříve než se aktivuje certifikát u hostingu…

    #31781

    petr-kapr
    Participant

    Jestli to chápu dobře, tak v souboru wp-config.php by mělo být to define('FORCE_SSL_ADMIN', true);, ale nic takového tam není. :(

    #31785

    admin
    Keymaster
    Web

    Aha, myslel jsem, že to tam máte na základě zmiňovaného návodu :-) Potřeboval bych vědět, co jste vlastně všechno změnil, co je kde nastavené v administraci, kdy a jak jste aktivoval certifikát u hostingu, atd. Bohužel mě moc nenapadá (kromě výše uvedeného pluginu), co v tomto případě poradit :-( Pokud to chcete opravit v rámci placené zakázky, tak se klidně ozvěte (budu potřebovat přístupy do administrace + možná i FTP). Zkusil bych také kontaktovat přímo hosting, zda je na jejich straně opravdu vše v pořádku…

    #31801

    admin
    Keymaster
    Web

    Dorazilo emailem:

    Dobrý den, díky nakonec to bylo databází, když jsem ji obnovil, tak vše funguje správně.

    Takže funguje i HTTPS? :-) Někde se tedy něco pochroumalo, těžko říci, v čem byla příčina…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti