Bezpečnostní kopie WordPressové webové stránky

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Bezpečnostní kopie WordPressové webové stránky

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  VHR a poslední změna je stará 7 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #28319

    VHR
    Participant

    Moc nevěřím na bezpečnostní archivační softwary pouštěné přímo z prostředí WP webové stránky. Myslím si, že úplně nejlepší bezpečnostní archivace WP webové stránky je přes FTP uložit datovou část a přes PHPMyAdmin uložit databázi. Dostat zpět data do FTP bylo zcela bez problémů, potíže dělal jen zpětný import databáze. Zjistil jsem, že pokud se před spuštěním importu databáze vynulovala stará databáze na webové stránce tak vše proběhlo zcela OK a WordPressová stránka byla zcela obnovena. Po konzultaci s pracovníky hostingu c4.cz jsem dostal jednoduchý návod jak lze i toto nulování staré databáze na webové stránce zcela vypustit.
    Uvedená metodika obnovy WP stránky je nejčistší možná a nic se jí nevyrovná. Až nyní začnu pracovat s WordPressem bez stresu.
    Zdravím všechny

    #28542

    admin
    Keymaster
    Web

    Také automatickým pluginům nevěřím 100%, ale na pravidelnou zálohu databáze je občas používám. Dnešní doba si žádá jednoduché a rychlé řešení a málokdo chce vůbec řešit nějakou zálohu databáze. Na druhou stranu to většinou řeší přímo poskytovatel hostingu, který by měl pro jistotu vše zálohovat, kdyby vše ostatní selhalo (ale většinou tam zase bude nějaký poplatek). Při větších úpravách, ale také raději používám pro jistotu vlastní zálohu přes PHPMyAdmin :-)

    Jak to myslíte se zpětným importem a nulováním databáze? Nefungoval import když databáze obsahovala původní data? Jak jste to vyřešili? Dalším řešením je ještě vytvoření další databáze, aby původní pro jistotu zůstala zachována, kdyby bylo v exportované databázi něco špatně :-)

    #28546

    VHR
    Participant

    Přišel jsem na to náhodou po velikých trápeních s databázemi kdy už mi z databází hrabalo. Jel jsem příliš na důvěru. Když mi poskytovatel obnovoval stránku tak to bylo ok. Později začalo být módou, že poskytovatelé dělali denní zálohy a z nich jsem byl schopen občas obnovit i já vlastnoručně. Když jsem já dělal svoji vlastní zálohu tak se mi nepodařila databáze obnovit nikdy. Když jsem si toto vše spojil a vyhodnotil tak mne napadlo databázi na stránce vyresetovat a znovy stejnou databázi vygenerovat. A ejhle. Jelo všechno a vždy a hned na první pokus. Nemohu se toho nabažit. Také vím v čem je ten vtip, řekli mi ho přímo technici poskytovatele. Ještě jedna důležitá věc-nesmí se měnit heslo pro přístup do MySQL. Když tě napadne heslo změnit tak nenatáhneš databázi i když se do MySQL dostaneš. Ono to asi vyhodnocuje i heslo při ukládání a pak obnově. Také jsem zjistil že technici poskytovatele ukládjí cik cak. Někdy natáhnu bez resetu databáze, někdy natáhnu jedině s resetem databáze. Tenhle stav je snadno ošetřitelný tím, že naprosto vždy ve všech případech ať natahuji databázi udělanou techniky anebo databázi kterou jsem ukládal já tak resetuji databázi a generuji databázi stejnou znovu. Trvá to 20 vteřin a databázi z disku počítače přetahuji na server naprosto bez problémů. Je to fakt příjemný pocit. Projekt WordPressu ta obnova databáze a nejistota s tím spojená dost znehodnocovala

    #28588

    admin
    Keymaster
    Web

    Nedá se říci, že bych zcela pochopil to, co jste tady napsal :-) Ale obecně je záloha spíše jen pro jistotu, u naprosté většiny webů jsem ji ještě nemusel použít a doufám, že ani nebudu muset. Každopádně je určitě dobré mít nějaký vyzkoušený postup, který v případě problému funguje. Jen jsem to asi z textu úplně nepochopil…

    #28601

    VHR
    Participant

    Ten kdo občas importuje databáze ze záloh musel narazit na stejný problém jako já a tedy ví o čem mluvím.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti