Bezpečnost ve wordpressu

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #25931

    Fica
    Participant

    Zdravím, hledám nějaký plugin, který mi zaručí bezpečnost na webu. Preferoval bych češtinu v pluginu nebo méně nastavování, protože v angličtině, až tak nevynikám. Díky:)

    #25937

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Hezký den :)

    Hledal bych na WordPress.org/plugins slovo Security. Většina pluginů má i svůj český překlad (většinou automaticky nastavený po instalaci do systému). Postupoval bych asi podle kladných hodnocení (odshora dolů).

    Osobně používám Better WP security.

    Nemusíte taky zůstat jen u pluginu. Můžete si ochránit systém i vlastnoručně díky návodu od BigDrobka

    #25953

    admin
    Keymaster
    Web

    @fica: Žádný plugin nikdy nezaručí bezpečnost na webu, naopak pouze přinese další nutnost nastavování a potenciálních problémů. Pročtěte si prosím místní článek (zejména třetí část).

    WordPress je bezpečný sám o sobě a stačí používat bezpečné heslo, neinstalovat kradené a zavirované pluginy a pravidelně aktualizovat. Při dodržení těchto pravidel se nemusíte něčeho obávat. Může být sice nalezena nějaká nová zranitelnost přímo ve WordPressu, ale před tou nepomůže ani žádný plugin. Pro jistotu je samozřejmě vhodné pravidelně zálohovat. Moje zkušenosti s bezpečnostními pluginy jsou poměrně špatné, protože uživatelé většinou něco špatně nastaví nebo nechtěně omezí některé služby (např. vyhledávače), dojde k nějakému konfliktu s dalšími pluginy, atd. Každopádně, pokud přesně nevíte, co od bezpečnostního pluginu chcete a pouze jste nabyl na základě různých článků dojmu, že je potřeba “posílit bezpečnost” nebo “zaručit bezpečnost”, tak je podle mě zcela zbytečné cokoli řešit…

    #25971

    Fica
    Participant

    Dobře, děkuji:)

    #25975

    admin
    Keymaster
    Web

    @fica: Pokud nějaký bezpečnostní plugin nebo řešení použijete, tak uvítáme případné zkušenosti :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti