Automatické střídání obrázků

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Šablony, CSS (zobrazení webu) Automatické střídání obrázků

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  marek93 a poslední změna je stará 9 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #22452

    marek93
    Participant

    Zdravím. Používám WordPress 4.1.1 CS. Chtěl bych, aby se obrázky (v záhlaví) střídali automaticky, podobně jako na napravo (používá taky systém WP), ale vůbec jsem nepřišel na to, jak to udělat. Nevíte někdo, jak to udělat?

    #22485

    admin
    Keymaster
    Web

    Bohužel tomu moc nerozumím, střídání obrázků v záhlaví umožňují šablony, které to tak mají nastaveno (manuál). Jakou šablonu používáte? Můžete tuto funkci do šablony také přidat…

    #22493

    marek93
    Participant

    Teprve jsem si všiml, že mi mezi těmi větami (v otázce) chybí odkaz, který jsem chtěl uvést v prvním příspěvku (přitom jsem měl pocit, že jsem ho uvedl).

    …podobně jako na této stránce napravo (používá taky systém WP),…

    Název šablony, kterou používám, je zeeCorporate. Tato šablona umožňuje v záhlaví zobrazovat náhodně obrázky po každém načtení stránky, nikoliv při otevřené stránce a já bych právě chtěl, aby se ty obrázky v záhlaví náhodně střídali, i když je ta stránka otevřená, třeba každých 5 sekund, podobně jako na té stránce, kterou jsem uvedl.

    Pokud by tato funkce šla přidat do této šablony, byl bych určitě rád.

    #22500

    admin
    Keymaster
    Web

    Aha, tak už mi to je jasné :-) Podobný problém jsme řešili zde. Pro tyto účely existuje přímo plugin Cimy Header Image Rotator, ale těžko říci, zda funguje u každé šablony (a také nebyl delší dobu aktualizován). Případně můžete postupovat podle jednoho z návodů na snadnou integraci této funkce do šablony. Dále existují pluginy, které umožňují tyto rotující obrázky vkládat do šablony, ale nevyužívají klasické funkce pro nastavení záhlaví a mají nějaké své rozhraní, např. SP Responsive header image slider.

    #22504

    marek93
    Participant

    Děkuji za informace a návody. Vyzkouším (během týdne) a dám vědět, jak to dopadlo ;-).

    #22772

    marek93
    Participant

    Omlouvám se, že píši až skoro po měsíci, ale bohužel jsem se k tomu dříve nedostal.

    Otevřel jsem si tu stránku, kde jste podobný problém řešili a rozhodl jsem se ty obrázky dát do GIFu. Pluginy jsem nezkoušel, ale pokud bych je v budoucnu vyzkoušel, dám vědět, jestli fungují. ;)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti