aktualizace wordpressu

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 1 měsíc.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #31674

    Raro
    Participant

    Dobrý den,
    předem se omlouvám nejsem žádný programátor, mám jen minimální začátečnické zkušenosti… na logování do wordpressu máme docela časté útoky (starší neupdatovaný WP) … logicky si myslím že by se měla bezpečnost zvýšit updatem, ale bojím se aby se mi po aktualizaci nějak nerozhodil třeba styl stránek (css), šablona apod. … nebo taková možnost zásahu do vzhledu stránek tady při aktualizaci nehrozí? Předem děkuji za odpovědi :)

    #31676

    admin
    Keymaster
    Web

    Aktualizace WordPressu rozhodně zvýší bezpečnost, ale nemusí nijak změnit časté útoky na přihlašovací formuláře. Toho se ale není třeba nijak obávat, jde o standardní chování robotů :-) Jakou verzi máte aktuálně nainstalovanou?

    Aktualizace většinou proběhne bez problémů, ale je třeba předem myslet na následující:

    – Bude fungovat šablona? Jak je stará a existuje pro ni případně aktualizace?
    – Budou všechny pluginy kompatibilní s novou verzí WP?
    – Nebude mít hosting problém s novou verzí (PHP paměť, atd)?

    Můžete si udělat kompletní zálohu a prostě to zkusit :-) Může se stát, že to celé proběhne bez sebemenších problémů nebo to naopak skončí rozbitým webem. Problém není většinou WordPress, ale pluginy a šablona. V případě problémů to pak musíte postupně řešit (opravovat, měnit pluginy, upravit vzhled a fungování šablony). Pokud jde o hodně navštěvovaný web, tak je lepší to nejdříve vyzkoušet “nanečisto” na nějaké testovací subdoméně (nebo localhost), aby pak návštěvníci neviděli několik hodin rozbitý web. Pokud se obáváte, že případné problémy nezvládnete opravit, tak se klidně ozvěte, můžeme to celé provést v rámci placené zakázky.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti