Aktualizace WordPress 3.3.2

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Hosting a WordPress Aktualizace WordPress 3.3.2

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 11 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1580

    michalota
    Participant

    Dobrý den prosím vás potřeboval bych poradit, po instalaci WordPressu na ftp server jsem provedl automatickou aktualizaci a stále mi to hlásí tyto hlášky:

    Aktualizace je stahována z http://downloads.wordpress.org/plugin/akismet.2.5.6.zip…
    
    Warning: touch() [function.touch]: Unable to access /www/doc/www.domena.cz/www/wp-content/tmp/akismet.tmp in /home/free/ic.cz/s/strankytestovaci/root/www/wp-admin/includes/file.php on line 177
    
    Warning: unlink() [function.unlink]: Unable to access /www/doc/www.domena.cz/www/wp-content/tmp/akismet.tmp in /home/free/ic.cz/s/strankytestovaci/root/www/wp-admin/includes/file.php on line 509

    Nemohu ani nainsalovat žádné obrázky :

    Warning: touch() [function.touch]: Unable to access /www/doc/www.domena.cz/www/wp-content/tmp/d1.tmp in /home/free/ic.cz/s/strankytestovaci/root/www/wp-admin/includes/file.php on line 177
    
    Nahraný soubor nemohl být přesunut do /home/free/ic.cz/s/strankytestovaci/root/www/wp-content/uploads.

    Jsem už v koncích, prohledávám fóra a nevím si rady. Děkuji za odpověď Michal

    #11274

    admin
    Keymaster
    Web

    To by ale nemělo souviset s nejnovější verzí WordPressu 3.3.2, ale jakoukoliv verzí. Nebo se to projevuje pouze u té nejnovější?

    Podobné problémy s funkcí touch() se tu již vyskytly. Zkuste je projít, problém bude patrně spočívat v restriktivním nastavení hostingu. Podle chybových hlášek je zřejmé, že používáte IC.cz, kde jsou podobné problémy vcelku časté. Je to placená verze nebo hosting zdarma?

    Určitě si budete muset definovat cestu k vlastnímu tmp adresáři, a to pomocí konstanty WP_TEMP_DIR, možná bude potřeba i nějaká další úprava, těžko říci. Pokud se nezadaří, pošlete prosím přihlašovací údaje (administrátor WordPressu a FTP), zkusíme se na to podívat.

    #11275

    michalota
    Participant

    Údaje jsem poslal na email.

    #11276

    admin
    Keymaster
    Web

    Takže, web byl zcela smazán, znovu jsem ho nainstaloval a budeme postupně odstraňovat problémy.

    1) Při instalaci pluginů se objeví hláška:

    Warning: touch() [function.touch]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 1656391 is not allowed to access /tmp owned by uid 0 in /home/free/ic.cz/s/strankytestovaci/root/www/wp-admin/includes/file.php on line 177
    Warning: unlink() [function.unlink]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 1656391 is not allowed to access /tmp owned by uid 0 in /home/free/ic.cz/s/strankytestovaci/root/www/wp-admin/includes/file.php on line 509
    Stažení se nezdařilo. Cílový adresář pro streamování souboru patrně neexistuje nebo do něj není možné zapisovat.

    Podobný problém se tu už vyskytl a stačilo tedy do souboru wp-config.php přidat následující řádek:

    define('WP_TEMP_DIR','/home/free/ic.cz/s/strankytestovaci/root/www/wp-content/tmp');

    Nezapomeňte také vytvořit adresář wp-content/tmp (CHMOD 777) a nastavit si v souboru wp-config.php heslo k FTP, ať ho nemusíte při každé aktualizaci/instalaci znovu ručně zadávat (návod opět viz odkaz výše). Samotná aktualizace WordPressu se ale bohužel už povést nemusí, protože má hosting omezení na 15 sekund a když je zrovna vytížen, tak to může skončit chybou… Takže patrně půjde aktualizovat na malé verze, ale na reinstalace a velké verze bude třeba použít ruční aktualizaci nahráním souborů na FTP.

    2) Dále tu máme problém s nahráváním obrázků. V tomto případě byl na hostingu aplikován safe_mode, takže bylo třeba vytvořit adresář wp-content/uploads a nastavit mu CHMOD 777. Poté stačí přejít do administrace, menu Nastavení – Média – Nahrávání souborů – Ukládat nahrané soubory v adresáři – zde raději do prázdného pole doplňuji cestu wp-content/uploads a dále zaškrtneme pole “Ukládat nahrané soubory do podadresářů přehledně pojmenovaných po jednotlivých měsících a letech” (je to pak na FTP přehlednější). Prázdné pole a tato nezaškrtnutá volba je důsledkem toho, že je na hostingu uplatňován safe_mode. Bohužel v některých případech se to “rozchodit” vůbec nepodaří, což ale není tento případ.

    Takže na testovacím webu teď funguje vše, jedině samotná automatická reinstalace WordPressu se mi nezdařila kvůli příliš krátkému limitu max_execution_time (15 sekund). Ale když to třeba zkusíte pozdě v noci nebo brzy ráno, tak by to třeba mohlo proběhnout…

    Jinak jsem u IC.cz v průběhu prací narazil na časté výpadky a opravdu bych spíše doporučil nějaký placený hosting (nemluvě o horní reklamní liště).

    P.S. Takže nakonec se podařila i automatická reinstalace WordPressu 3.3.2. Ale musejí se patrně sejít příhodné podmínky, protože si mi to povedlo asi na pátý pokus :-)

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti