aktualizace souboru

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  peekaa a poslední změna je stará 11 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2741

    peekaa
    Participant

    Dejme tomu, že mám v Knihovně médií nějaký soubor? Jak zajistit jeho aktualizaci bez toho, aniž bych ho musel smazat a nahrát znovu a opravovat všechny odkazy ve všech článcích? Díky.

    #14410

    Libor-Matejka
    Participant
    Web

    Aktualizovat skrze FTP. To znamená nahrát a přepsat ho ve složce, kde je umístěn.

    #14411

    Lukenzi
    Participant

    Případně použít nějaký plugin, který vám umožňuje nahrávat soubory kamkoliv na FTP přímo z administrace. nebo rovnou nějaký plugin pro správu souborů ke stažení.

    #14412

    peekaa
    Participant

    ftp: ano to dělám, ale mám problém s cachí, protože při tomto způsobu WP neaktualizuje cache a zůstává tam nějaký čas to staré. Nějkaý plugin na aktualizaci souborů by se hodil

    #14413

    admin
    Keymaster
    Web

    peekaa: Nesouvisí to cachování spíše s použitým prohlížečem a jeho nastavením (jednou stažený obrázek si nějaký čas pamatuje)?

    Překopírování souboru pomocí FTP bohužel není ideální, protože nejsou automaticky vytvořené všechny potřebné velikosti obrázku (např. náhled). Doporučil bych použít plugin Enable Media Replace, který většinu zmiňovaných problémů automaticky řeší…

    #14414

    peekaa
    Participant

    já myslím, že to je přesně to, co jsem hledal. Já hledal výraz “file update” nebo “media update” a tam je jen pohodlnější přejmenovávání.

    Já myslím, že to cachování řídí server, v tomto případě WP. Někde jsem to i četl, že WP aktualizuje cache za určitou dobu nebo při editaci příspěvku/stránky.

    Díky.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti