Aktualizace po prvním přihlášení

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Šablony, CSS (zobrazení webu) Aktualizace po prvním přihlášení

Zvolené téma obsahuje celkem 11 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Menao a poslední změna je stará 7 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (z celkem 12)
  • Autor
    Příspěvky
  • #30560

    M22222
    Participant

    Jsem naprostý laik, nicméně jsem podlehla pokušení zřídit si vlatní stránky. Webhosting i doménu jsem dle instrukcí založila bez problémů, ale při aktualizaci šablon po úplně prvním přihlášení jsem se už na svoji stránku http://sue-art.cz/ nebyla schopná dostat. Hází mi to text:

    Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function is_customize_preview() in /data/web/virtuals/153077/virtual/www/domains/sue-art.cz/wp-content/themes/twentyfourteen/inc/widgets.php:40 Stack trace: #0 /data/web/virtuals/153077/virtual/www/domains/sue-art.cz/wp-includes/widgets.php(413): Twenty_Fourteen_Ephemera_Widget->__construct() #1 /data/web/virtuals/153077/virtual/www/domains/sue-art.cz/wp-includes/widgets.php(520): WP_Widget_Factory->register('Twenty_Fourteen...') #2 /data/web/virtuals/153077/virtual/www/domains/sue-art.cz/wp-content/themes/twentyfourteen/functions.php(171): register_widget('Twenty_Fourteen...') #3 /data/web/virtuals/153077/virtual/www/domains/sue-art.cz/wp-includes/plugin.php(470): twentyfourteen_widgets_init('') #4 /data/web/virtuals/153077/virtual/www/domains/sue-art.cz/wp-includes/default-widgets.php(1409): do_action('widgets_init') #5 /data/web/virtuals/153077/virtual/www/domains/sue-art.cz/wp-includes/plugin.php(470): wp_widgets_init('') #6 /data/web/virtuals/153077/virtual/www/domains/s in /data/web/virtuals/153077/virtual/www/domains/sue-art.cz/wp-content/themes/twentyfourteen/inc/widgets.php on line 40

    Prosím o pomoc, co s tím. Díky Zuzana

    #30561

    admin
    Keymaster
    Web

    Podobný problém se řešil nedávno, problémem je stará verze WordPressu a nová verze šablony Twenty Fourteen. Jak jste se dostala ke staré verzi WordPressu 3.9.15? Jakým způsobem jste WordPress instalovala?

    #30565

    mirekk
    Participant
    Web

    Nevím jak teď ale ještě nedávno tuto verzi WP měl v nabídce redakčních systémů Wedos

    #30567

    admin
    Keymaster
    Web

    @mirekk: Aha, pravda, už to vidím :-( Zkusím jim napsat, to už je opravdu dost zastaralá verze…

    @m22222: Budete muset stáhnout instalační balíček nové verze WordPressu 4.7.1 a ručně ho nakopírovat na FTP (nahradit stávající soubory). Další možností je přejmenovat adresář šablony wp-content/themes/twentyfourteen na FTP (a pak WordPress aktualizovat automaticky kliknutím v administraci), aktivovat by se pak mohla automaticky jiná šablona (ale nejsem si jist, zda pro WordPress 3.9.x nebyla defaultní právě Twenty Fourteen). Zásadní problém byl v tom, že jste nejdříve aktualizovala šablonu než WordPress, což jste ale nemohla vědět :-(

    #30581

    Menao
    Participant

    Zdravím, mě se to dnes stalo taky. Mám úplně stejnou hlášku po aktualizaci šablon.
    Mohu poprosit o vysvětlení jak a kam mám stáhnout instalační balíček nové verze WordPressu 4.7.1 a ručně ho nakopírovat na FTP (nahradit stávající soubory)??? Děkuji za radu a trpělisvost. Učím se. ;) Děkuji.

    #30582

    admin
    Keymaster
    Web

    @menao: Instalační balíček stáhnete zde, uložíte si ho na počítači, rozbalíte do nějakého adresáře a potom použijete nějaký program pro přístup na FTP (např. Filezilla), připojíte se s ním na FTP webu a nakopírujete soubory z počítače na server (necháte je nahradit).

    #30583

    Menao
    Participant

    Zdravím,
    instalační balíček jsem stáhl a rozbalil v adresáři.
    Stáhl jsem FileZillu a teď se chci připojit, ale nevím jak… :(
    Co je to FTP webu?

    tak jsem pokročil…
    přes wedos jsem se dostal na webFTP od wedosu…
    Jak zde vymažu nahranou špatnou verzi wordpressu?
    Potažmo jak pak nahraju novou verzi kterou jsem si již stáhnul a rozbalil v PC?

    Díky…přikládám printscreen

    Attachments:
    #30584

    admin
    Keymaster
    Web

    FTP je protokol pro přístup na server, kde jsou uložené soubory webu (např. instalace WordPressu). Musíte se připojit na místo, které si na u někoho platíte (patrně Wedos?) a ke kterému máte přihlašovací údaje, podrobnosti zde.

    #30588

    Menao
    Participant

    přes filezillu se tam s přístupovými údaji nemohu připojit.

    přes wedosácký webFTP se na server připojím. Dokážu zde přeinstalovat wordpress?

    #30589

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud se tam dostanete přes webové rozhraní, tak se tam určitě dostanete i pomocí FTP klienta. Jaká se tam zobrazuje chyba? Patrně bude problém v zadané hodnotě pro server (hostname), protože uživatelské jméno a heslo patrně funguje (viz WebFTP).

    Až se tam dostanete, tak musíte najít soubory WordPressu, které budou patrně někde v adresáři www a nahradit je (nemažte všechno, smazal byste si třeba i konfigurační soubor wp-config.php a pak to musel znovu instalovat).

    #30594

    M22222
    Participant

    Přesně jak jste popsal, k verzi WordPresssu 3.9.15 jsem se dostala z Wedosu a dále jsem jako první aktualizovala Pluginy (to bylo OK) a následně šablony (a tam jsem skončila) – vše přesně krok za krokem podle instrukcí videa jak-udelat-web.cz.

    #30598

    Menao
    Participant

    @admin: přes webové rozhraní vyplňuji přístupové údaje tak jak mi je wedos poslal…a fungují
    přes filezillu musím vyplnit údaje, HOST/PORT/PASSWORD, ale v prostředním okénku(PORT) není ani tolik znaků abych tam zadal login. Viz obr1 v příloze

    Přes webové rozhraní jsem tedy smazal soubory wordpressu. Hláška zmizela a tak jsem přes wedos nainstaloval nový wordpress a poté aktualizoval na nejnovější verzi…vše proběhlo,přihlásil jsem se do nového wordressu a pak vyskočila tato chyba….obr2 v příloze

    Vždyť to musí jít nějak úplně vymazat a znovu to tam nahrát??? Co se stane když smažu všechny adresáře?

    Attachments:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (z celkem 12)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti