Jak zrušit náhradu záhlaví vybraným obrázkem (Featured Image)?

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Šablony, CSS (zobrazení webu) Jak zrušit náhradu záhlaví vybraným obrázkem (Featured Image)?

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  mirekk a poslední změna je stará 6 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #33582

    OndraBM
    Participant
    Web

    Ahoj všichni,
    u výběru Featured Image ke článku je psáno, že obrázky stejně široké nebo širší jako záhlaví blogu nahradí v daném článku záhlavní obrázek. Toto já ale nechci, existuje nějaká možnost, jak se toho zbavit? Nejlépe plugin, do zdrojového kódu bych sahal až po selhání jiných možností.
    WP i šablona Weaver II současné, aktuální.
    Děkuji

    #33597

    admin
    Keymaster
    Web

    Nevzpomínám si, že by byla nějaká podobná informace uvedena přímo ve WordPressu? Nemáte nějaký screenshot? Nemůže to být nějaké speciální nastavení šablony Weaver II? Mimochodem, tato šablona je již velmi zastaralá a sami autoři zdůrazňují, že by se neměla používat (můžete přejít na Weaver Xtreme).

    #33619

    OndraBM
    Participant
    Web

    Toto je ta hláška, ketrá se zobrazuje v režimu vytváření/editace příspěvku či stránky. A bohužel nekecá, opravdu to tak funguje. Záhlaví mám široké 940px a jakmile jako FI označím obrázek širší, přepíše mi v daném článku záhlavní obrázek. Hrůza.
    Zkusil jsem i dát do záhlaví obrázek o šířce 1700px, ale dopadlo to úplně stejně. Takže si myslím, že spíš než šířka záhlavního obrázku se jako směrodatná bere šířka layoutu. Což je zvěrstvo největšího kalibru, jak tohle vůbec mohlo někoho napadnout a nenabídnout současně uživatelskou možnost to zrušit.
    A že je Weaver II zastaralý, mi celkem nevadí. Funguje a to je pro mne důležité. S Weaver Extreme mám samozřejmě zkušenost, je to dobrá šablona, ve které ale řeším jiné maličkosti, jako třeba to, že dokud neaktivuji PRO režim, nemůžu nastavit některé drobnosti tak, jak to i v NE-PRO režimu umí Weaver II. Takže tak – překopávat se mi to zatím vůbec nechce.

    Attachments:
    #33645

    OndraBM
    Participant
    Web

    No nic, tak další diskuse už asi nebude. Tak to jdu překopat, on ten Weaver Xtreme má spoustu dalších dobrých vlastností.
    Tak ahoj.

    #33646

    mirekk
    Participant
    Web

    Další diskuse je asi zbytečná, když si poradit nedáte:

    @admin píše: tato šablona je již velmi zastaralá a sami autoři zdůrazňují, že by se neměla používat (můžete přejít na Weaver Xtreme)

    @ondrabm píše: že je Weaver II zastaralý, mi celkem nevadí. Funguje a to je pro mne důležité… Takže tak – překopávat se mi to zatím vůbec nechce.

    #33647

    OndraBM
    Participant
    Web

    No a to opravdu neexistuje nějaká jiná cesta? Co je špatného na tom, že nechci hned překopávat celou – plně fungující – šablonu jen proto, že je stará?
    Myslel jsem si, že tady fungujou machři, kteří méně znalé nebudou odbývat jen tím, že vyměň si šablonu, tahle je stará a já se jí příliš štítím, než abych si tím špinil ruce. Mimochodem, takovou odpověď bych sice považoval za nafoukanou, ale aspoň bych věděl, na čem jsem. O mém starším dotazu ani nemluvě, tam taky děkuju za vskutku plodnou diskusi.
    Ale teď je to už jedno, ta nová šablona je opravdu lepší v mnoha jiných drobnostech, takže děkuju, i když v podstatě nemám za co, protože to, co tu (ne)proběhlo, rozhodně nelze považovat tak, že by se mi dostalo podpory.
    Nazdar, končím.

    #33649

    mirekk
    Participant
    Web

    On ten dotaz byl spíš na vývojáře šablony. Ale protože sami píšou že šablona je zastaralá a důrazně doporučují přechod na novou, není co řešit.
    Wordpess se neustále vyvíjí a šablony se mu musí přizpůsobovat. Každá nová verze WP přináší nové funkce a pokud mu nejsou přizpůsobeny i šablony a pluginy, může se stát, že nebudou správně fungovat.
    Vývojáři vaší šablony usoudili, že nechtějí šablonu dále aktualizovat, takže ji nahradili novou. Je to free šablona, nemáte koupenou garanci aktualizace. Je to právo toho, kdo ji naprogramoval.
    Doporučení vývojářů, jak vám napsal @admin je, přejít na novou a tím předejít problémům. Vy jste se rozhodl, že to neuděláte a potřebujete nějaké úpravy. Tady vám asi nikdo neporadí jak to udělat, tento dotaz jste měl poslat tomu, kdo šablonu vymyslel. Jenže ten už podporu pro zastaralost neposkytuje.
    Rozčiluje se zbytečně, rada vám byla poskytnuta jak tady, tak i od vývojářů šablony.
    I přes vaše Nazdar jsem vám odpověděl, přestože se mi tón celého příspěvku nelíbil.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti