zobrazit aktuality na stánkách

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) zobrazit aktuality na stánkách

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  morca a poslední změna je stará 11 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1956

    morca
    Participant
    Web

    Dobrý večer,

    poraďte mi prosím, na všech stránkách http://www.vilajosefina.cz chci na pravé straně v sekci aktuality zobrazit 180 znaků z posledních třech aktualit, které jsou na jiné stránce http://www.vilajosefina.cz/aktuality/.

    Funkční zobrazení jsem měl na starém webu: http://www.vilajosefina.cz/stary/.

    Myslel jsem načítat poslední 3 aktuality přímo z databáze WP, ale to nejde protože jsou tam všechny aktuality v jedné buňce.

    Je možné řešit to napsaním příspěvků, nebo něčeho jiného, jak je pak zobrazit …??

    Moc Vám děkuju za radu

    #12372

    wifi_jirka
    Participant
    Web

    toto řeší jednoduše widget “recent post”, případně jiný widget podpobného typu např “advanced recent post” apod.

    #12373

    morca
    Participant
    Web

    Dobrý večer,

    moc děkuju za radu, použil jsem Advanced Recent Posts Widget a bylo by to přesně co potřebuji až na jednu chybu:

    Chci, aby při kliknutí na odkaz byl návštěvník přesměrován na http://www.vilajosefina.cz/aktuality/. Nastavil jsem tedy u příspěvku trvalý odkaz: http://www.vilajosefina.cz/aktuality/, ale u dalšího se trvalý odkaz změnil na http://www.vilajosefina.cz/aktuality-2/, u dalšího http://www.vilajosefina.cz/aktuality-3/ :-(

    Jde trvalý odkaz u všech příspěvků nastavit napevno na http://www.vilajosefina.cz/aktuality/, nebo Vás napadne něco jiného aby při kliknutí na odkaz byl návštěvník přesměrován na správnou stránku (jiný widget …)?

    Moc děkuju za rady

    #12374

    admin
    Keymaster
    Web

    Je to celé nějaké složité…

    Takže na stránce “Aktuality” zobrazujete výpis aktualit, což jsou příspěvky zařazené např. do rubriky “Aktuality”? Proč jsou vypisované na stránce a nestačí rubrika “Aktuality”?

    V postranním panelu pak můžete zobrazit několik nejnovějších aktualit (tedy příspěvků), z nichž každá má svoji vlastní URL adresu. Tedy příspěvek “Závody veteránů v JD” bude mít URL např. “zavody-veteranu-v-jd” a nikoli “aktuality-3”.

    A pokud jsem to dobře pochopil, tak chcete, aby se ve widgetu nezobrazoval odkaz na konkrétní aktualitu/příspěvek, ale na stránku/rubriku “Aktuality”? Má to nějaký důvod? Nestačí odkaz na konkrétní aktualitu, kde může být zobrazen odkaz na přehled všech aktualit? Samozřejmě lze určitě hromadně změnit i odkazy ve widgetu, ale možná bych tam nechal konkrétní URL adresy aktualit a třeba až na konec dal pod ně odkaz na přehled všech aktualit, který by vedl na stránku/rubriku “Aktuality”?

    Není ani potřeba používat plugin Advanced Recent Posts Widget, ale stačí jen trochu upravit výchozí widget s názvem “Nejnovější příspěvky”, a to pomocí filtru widget_posts_args.

    #12375

    morca
    Participant
    Web

    S úpravou widgetu nemám zkušenosti, ale u základního widgetu “Nejnovější příspěvky” se pouze vypíší příspěvky, potřebuji ale aby u nich bylo vypsaná část textu.

    Omlouvám se za předchozí kostrbatý popis, je to vlastně úplně jednoduché, potřebuji:

    – aby všechny odkazy ve widgetu vedli na http://www.vilajosefina.cz/aktuality (Chci to proto, aby uživatel hned viděl předešlé aktuality bez dalšího klikání)

    – aby se vypsalo x znaků z příspěvku

    Moc děkuju za radu

    #12376

    mirekk
    Participant
    Web

    Použil bych tedy widget Nejlepší příspěvky, tam vybral k zobrazení kategorii příspěvků Aktuality a zatrhl možnost Zobrazit po sestřihu.

    Nejde ale to, aby odkazy vedly na stránku, je nutné aby příspěvky které budou zobrazovány, byly zařazeny do kategorie Aktuality. Není tak velký problém jednotlivé příspěvky (pokud už jsou napsané) editovat tím, že je přiřadím do této kategorie

    #12377

    morca
    Participant
    Web

    Jestli jsem to správně pochopil, tak má představa, aby všechny odkazy ve widgetu vedli na http://www.vilajosefina.cz/aktuality není možná? :-(((

    Pořád doufám, že to nějak musí jít :-((

    #12378

    admin
    Keymaster
    Web

    Co je to widget “Nejlepší příspěvky” a možnost “Zobrazit po sestřihu”? To tam máte nějaký počeštěný plugin?

    #12379

    mirekk
    Participant
    Web

    Áha :-) Tak to mi nějak nedošlo že není součástí WP. Pochází tedy z tématu Arras, v současnosti je venku beta AR2. To se musím omluvit za mystifikaci.

    Když se kouknete na mé stránky, widget je použit na titulce pro Historie, Harmonogramy, Votice-Benešov a Č.Budějovice… Jen bez toho náhledu textu, jen obrázku

    #12380

    admin
    Keymaster
    Web

    Zkoušel jsem šablonu Arras WordPress Theme (nejnovější beta verzi) a bohužel to ten widget neumožňuje (ani do něj nelze zasáhnout pomocí pluginu. Zkoušel jsem tedy konkrétně widget “Project AR2 – Featured Stories”. Ale jinak je ta šablona velmi povedená a autoři na ní neustále pracují…

    Ale i pro tyto účely existují pluginy, kde si nadefinujete vlastní šablonu zobrazených příspěvků, zkuste např. plugin Flexible Recent Posts.

    #12381

    morca
    Participant
    Web

    moc děkuju, Flexible Recent Posts je přesně co jsem potřeboval :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti