zobrazení widgetu pomocí zápisu v sidebar.php

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Šablony, CSS (zobrazení webu) zobrazení widgetu pomocí zápisu v sidebar.php

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 13 let, 5 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #772

    Jirka84
    Participant

    Dobrý den,
    stáhl jsem si widget plugin, který si můžu vložit přes administraci jako dynamický widget. Problém je v tom, že theme, který používám, má nějaké vlastní widgety vložené přímo v souboru sidebar.php a ty jsou nadřazeny dynamickým widgetům, ale já bych chtěl, aby byl ten můj widget mezi dvěma widgety, které už jsou zařazeny v šabloně.

    Zkrátka a dobře – chtěl bych vložit ten nový widget do souboru sidebar.php, ale neovládám jazyk PHP, chtěl bych se tedy zeptat, jak by to šlo zapsat? Pokud to nejde takto, pak mě napadá ještě opačný postup – Jak z těch dvou widgetů, co jsou zabudované v šabloně, udělat dynamické?

    Plugin, který bych chtěl do sidebar.php dostat je tento: http://wordpress.org/extend/plugins/enhanced-recent-posts/

    Předem díky za pomoc, snad jsem problém nepopsal moc chaoticky.

    #7414

    admin
    Keymaster
    Web

    Nejsem si jist tím, co znamená “má nějaké vlastní widgety vložené přímo v souboru sidebar.php a ty jsou nadřazeny dynamickým widgetům”? Buď můžete v šabloně na určitém místě vkládat widgety (a tedy jednoduše měnit obsah webu) nebo jsou v postranním panelu funkce vložené přímo (a můžete je upravovat pouze v příslušném souboru šablony).

    Pokud jsem to celé správně pochopil, tak možnosti jsou v podstatě dvě:

    1) Místo v šabloně, kam chcete widget vložit, můžete “widgetizovat” a pak tam jednoduše v administraci vložit widget. Není to nic složitého, stačí upravit soubory functions.php a sidebar.php. Zkuste prostudovat nejdříve návod, pokud se nezadaří, tak ho zkusíme rozebrat detailně…

    2) Najít ve zdrojovém kódu pluginu příslušnou funkci, která slouží pro generování widgetu a použít ji přímo v šabloně. V případě tohoto pluginu půjde patrně o funkci list_recent_posts(), kde můžete upravovat defaultní argumenty (najdete ji v souboru plugins/enhanced-recent-posts/includes/plugin-class.php). Vzhledem k zaměření pluginu je však zcela zbytečné tuto funkci v tomto případě použít, protože to samé dosáhnete pomocí klasické funkce WP_Query() a celý widget stejně nemůžete používat klasicky, ale pouze ručním definováním parametrů funkce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti