Zobrazení prvního obrázku z galerie příspěvku

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Zobrazení prvního obrázku z galerie příspěvku

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  peekaa a poslední změna je stará 10 let, 12 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3133

    peternet
    Participant
    Web

    Zdravím. Už jsem nad tím strávil hodiny a hodiny času, prohledal desítky odkazů na google, vyzkoušel desítky pluginů, koupil si 2 prémiové pluginy (které mi jsou na nic). A zdánlivě BANÁLNÍ věc se mi nedaří vyřešit.

    Chci jednoduše – v příspěvku zobrazit první obrázek z přiložených obrázků k příspěvku (nebo úvodní fotku, to je jedno) a po kliknutí pomocí lightboxu prohlížet zbývající přiložené obrázky. Toť vše.

    Jak na to? Next gen gallery mi nefunguje, když mám ten plugin aktivován, nefungují mi některé stránky (např. úprava příspěvku). Tak bych to chtěl ideálně vyřešit bez pomocí pluginu nebo s jiným pluginem než Nextgen gallery.

    Nemyslím si, že jsem úplná lama, ale řešit takovou banalitu hodiny… PROSÍM MOC O POMOC! (BTW, klidně mi doporučte i placený plugin, nemusí to být free, hlavně ať to funguje)…

    EDIT: Aby nedošlo k nedorozumění, úvodní fotku zobrazím pomocí the_post_thumbnail(‘thumbnail’); – ale jaký (a jak) k tomu mám přiřadit href aby po přidání rel=”lightbox” ten lightbox prohlížel všechny přiložené fotky… To řeším :-)

    #15245

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Pokud to myslíte jako normální galerii (udělá to víceméně toto) – tedy tabulka s náhledy, můžete galerii vkládat přes shortcode do příspěvků, a potom k těm příspěvkům přidávat náhledy.

    #15246

    peternet
    Participant
    Web

    Já ale nechci aby v tom příspěvku byly všechny ty fotky vidět. Chci aby je šlo prohlížet po kliknutí na tu jednu úvodní.

    Něco takového: http://www.sreality.cz/detail/prodej/byt/3+kk/praha-liben-frantiska-kadlece/3367879516

    Ale ty náhledy fotek pod tou hlavní tam být nemusí (ale může).

    #15247

    admin
    Keymaster
    Web

    Problém je v tom, že když chcete na stránce spouštět nějaký Javascriptový efekt (např. Lightbox), tak tam musí být vypsány (alespoň v HTML zdroji) všechny obrázky z galerie. Teoreticky by je tam asi šlo natáhnout až po kliknutí na první (jediný) obrázek pomocí Ajaxu, ale to je asi zbytečně složité. Proto se to dělá tak, že se nechá vypsat na stránkách celá galerie, ale zobrazí se pouze první obrázek, a to tak, že se všechny ostatní skryjí pomocí CSS nebo upraveného HTML (nevypisuje se např. text odkazu). Různé triky najdete popsané např. zde.

    Dalším způsobem jsou pak různé efekty, kdy se zobrazují např. miniatury (viz uvedený příklad Sreality.cz). Je to asi přehlednější způsob (uživatel už na první pohled “tuší” co je přibližně obsahem galerie) a opět jsou všechny obrázky načteny na stránce (a nemusí se před uživatelem skrývat) a různé Javascriptové efekty pak budou bez problémů fungovat.

    #15248

    peternet
    Participant
    Web

    Děkuji – každopádně stačilo by mi použít jcrousel ze shortcode ultimates, ale podívejte co mi to dělá: http://rmce.cz/nemovitosti/prodej-bytu-test/

    Odkazy jsou v pohodě, ale proč se to zobrazuje špatně? Do toho pluginu jsem nijak nezasahoval…

    #15249

    admin
    Keymaster
    Web

    Plugin Shortcodes Ultimate používá skript Timthumb pro vygenerování náhledů s přesně nastavenými rozměry. Tento skript, ale patrně nefunguje správně, protože se mu nepodařilo vytvořit adresář cache, kam by ukládal vygenerované náhledy. Zkuste vytvořit adresář wp-content/cache nebo wp-content/plugins/shortcodes-ultimate/cache a nastavit mu potřebná oprávnění (CHMOD), aby mohly být v tomto adresáři vytvářeny soubory. Záleží na konkrétním hostingu, někde stačí 755, jinde je třeba rovnou 777.

    #15250

    peternet
    Participant
    Web

    Vytvořil jsem tam i tam, nastavil u obou 777 a nefunguje.

    Přímo v adresáři wp-content/plugins/shortcodes-ultimate/lib/ je složka cashe, té jsem taky nastavil 777 a pořád nic.

    Měla by se změna projevit okamžitě, nebo mám něco zaktualizovat?

    Popř. tip na jiný podobný plugin? – dodám, že když zaktivuji nextgen gallery a dám upravit nějaký příspěvek nebo stránku, ukáže se bílá stránka. S něčím se to asi bije. Proto tento plugin nepoužívám, kdyby někdo věděl jak toto zpravit, budu rád.

    #15251

    admin
    Keymaster
    Web

    Pravda, to bude asi až v adresáři lib. Jedna chyba už zmizela, ale další dvě tam ještě máme… Zkusil bych ten adresář cache ještě celý smazat (i s obsahem) a znovu vytvořit s příslušnými právy 777. A nebo ho celý smazat a nastavit 777 na nadřazený adresář lib a počkat, jestli se nevytvoří automaticky sám. Ale parně je tam nějaký restriktivní problém s hostingem. Jaký používáte hosting?

    Bílá stránka je zajímavá, ale kromě nějaké fatální chyby můžete mít také nedostatek PHP paměti, tzv. memory_limit. Kolik máte k dispozici a kolik z toho využíváte?

    #15252

    peternet
    Participant
    Web

    Hostuji na pipni – zdarma. Může to být příčinou?

    Chystám se přesedlat na WEDOS – prý je to dobrý hosting. Ještě dnes tam vše přesunu a uvidíme…

    #15253

    peternet
    Participant
    Web

    VYŘEŠENO! Přesídlil jsem na WEDOS hosting a šlape to: http://rmce.cz/nemovitosti/prodej-bytu-test/

    Teď vyzkouším všechny pluginy, co mi na pipni nešly :-)

    #15254

    peekaa
    Participant

    Podle mne by to mělo jít tak, že k příspěvku/stránce přiřadíte všechny ty fotky co chcete, a pak u jedné zjistíte id a uděláte

    [gallery ids="..." link="file" columns="4"]

    no a po kliku na obrázek se začne projíždět vše. Mám tedy nainstalován Lighbox gallery, který předělává mírně defaultní gallery shortcode.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti