Zobrazení menu "Objednávky" pro roli Šéfredaktor ve WP E-commerce

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Zobrazení menu "Objednávky" pro roli Šéfredaktor ve WP E-commerce

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  OLTEA.cz a poslední změna je stará 11 let, 11 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1552

    OLTEA.cz
    Participant
    Web

    Zdravím.

    Upravil jsem si pro vlastní potřebu wp e-commerce (www.luckychina.cz).

    Sám mám do back-endu administrátorský přístup, ale pro člověka, který se stará o obchod jsem vytvořil nového uživatele s rolí Šéfredaktor. Používám plugin Members pro nastavení oprávnění jednotlivým rolím a plugin Aminimize pro nastavení toho, jaké položky se pro danou roli budou v administračním menu zobrazovat.

    Pro roli Šéfredaktor jsem v pluginu Members nastavil úplně stejná oprávnění jako pro roli administrátor – tedy plná práva a v Adminimize potom okleštil jaké položky v menu se mu budou zobrazovat. Nechal jsem mu zobrazovat celý obchod, nástěnku a v rámci menu Nástěnka i oprávnění pro zobrazování a editaci objednávek.

    Nicméně po přihlášení uživatele s rolí Šéfredaktor se ukazuje všechno tak jak má – kromě právě těch objednávek…

    Dá se někde v kódu obchodu nastavit viditelnost tohoto menu i pro jinou roli než Admin?

    Díky :-)

    #11164

    admin
    Keymaster
    Web

    Pěkně implementovaný eshop! Můžu se zeptat jakým způsobem řešíte volbu dopravy?

    Ale zpět k problému…

    Plugin Members by měl sloužit pro správu uživatelských oprávnění. Teoreticky by tak měl řešit sám o sobě i problém se skrýváním menu. Pokud totiž uživatel (šéfredaktor) nemá k nějaké funkčnosti přístup, tak by neměl vidět v hlavním menu ani příslušnou položku (při definici této položky je jedním z parametrů právě uživatelská úroveň). Teoreticky by tam tedy mohl být i nějaký konflikt s dalším zmiňovaným pluginem Adminimize.

    Objednávkami myslíte menu Nástěnka – Store Sales? Je ale také možné, že je problém s oprávněním přímo na straně pluginu WP e-Commerce. Zkusil bych aktualizovat na nejnovější verzi 3.8.8 (pokud ještě nemáte), protože tam byla velká část právě této funkčnosti zcela přepracována podle standardů WordPressu. Ale pokud problém přetrvá, tak dejte vědět, zkusíme se na to podívat a otestovat…

    #11165

    OLTEA.cz
    Participant
    Web

    Díky :-) Další na WP e-commerce dokončuji – http://www.eversen.cz

    Dopravu u luckycina.cz řeším tak, že jsem si způsoby dopravy vytvořil normálně v administraci, podíval jsem se na zdrojový kód a pakjsem si natvrdo do šablony košíku napsal funkci, že pokud bude total price vyšší než 200 Kč, bude volba expresní doprava enabled, jinak disabled :-)

    Už jsem to vyřešil i s těmi položkami v menu, už mohu administraci objednávek, produktů, komentářů, stránek a příspěvků přidělit šéfredaktorovi – upravil jsem plugin “WP e-Commerce user roles and purchase history”, který vytváří novou roli Shop Manager, u které je možné, když se člověk prokousá kódem, povolit nebo zakázat položky v menu administrace :-)

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti