Zmizely fotky z fotogalerie NextGen

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Zmizely fotky z fotogalerie NextGen

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  hlav a poslední změna je stará 5 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #34813

    NoFire
    Participant
    Web

    Ahoj, můžete mi prosím někdo poradit ?

    Na adrese http://www.nesuchyne.cz mám fotogalerii a najednou se mi z ní ztratily fotky. Místo fotek se zobrazuje jen [Not a valid template]. Fotky ale na serveru jsou. Nevíte někdo co s tím ?

    Díky za pomoc.

    #34818

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den, no co mě tak napadá. Nepoužívali jste vlastní šablonu té Nextgen Gallery a ta se při nějakém update smazala? Když se podíváte do nastavení té Nextgen Gallery tak tam je nastavení vykreslování pomocí starší šablony, které se obecně nedoporučuje použít (viz obrázek).

    #34821

    NoFire
    Participant
    Web

    Dobrý den,

    díky moc, už to funguje – tohle mě nenapadlo. Ono to bylo tím, že jsem připravoval stránky na svojí doméně yyy.xx a potom jsem hotové stránky nechal administrátory webhostingu přesměrovat na správnou doménu nesuchyne.cz. Ovšem záznam v nastavení NextGen zůstal nepřepsán a ukazoval stále na xxx.yy.

    Díky za pomoc

    P.S. Už jste mi pomohli podruhé a to už si zaslouží podporu Vašeho webu. Klikám na “DONATE” :-)

    #35252

    hlav
    Participant
    Web

    Dobrý den, mám podobný problém s galeriemi. Zmizely ale v celém webu a to je velký průšvih. Už jsem žádal pomoc v jiné niti “fóra” – heslo “Ultimate Member Gallery – nelze nahrávat obrázky”, dostalo se mi doporučení od mirekk: “Vy používáte NextGen Gallery. Podívejte se do záložky Pluginy, jestli ho nemáte deaktivovaný. Zdá se že ano, když ho nevidíte v menu.”
    Podíval jsem se, a opravdu v přehledu pluginů ten NextGen Gallery nemám, i když jsem naprosto nic v nastavení nedělal. V přehledu pluginů jsem nahoře našel tuto hlášku: “Plugin nextgen-gallery/nggallery.php byl deaktivován, protože se objevila chyba: Plugin neexistuje.”
    Zkusil jsem tento plugin z nabídky znovu nainstalovat. Odpovědí mi bylo:
    “Instalace se nezdařila: Cílový adresář již existuje.”
    Na moji prosbu o pomoc už několik týdnů nikdo nereaguje, dokonce jsem nedostal odpověď ani po objednání placené služby u Separatisty. Nevím, co se děje, proč se mnou nekomunikují.
    Co s tím? Můžete mi někdo nějak pomoci? Děkuji. Jan Hlaváček

    #35253

    mirekk
    Participant
    Web

    Tak pokud adresář s NGG už existuje, je tady řešení. Připojte se na ftp a přejmenujte adresář NextGen Gallery /wp-content/plugins/nextgen-gallery třeba na ngg To pro jistotu, kdyby se něco nepodařilo. Potom jsou dvě možnosti:
    1. pokud jste měl nainstalovanou nejnovější verzi NGG, stáhněte si jí do počítače z webu, balík rozbalte a celý adresář nextgen-gallery nahrajte přes ftp do adresáře s pluginy /wp-content/plugins Pokud to uděláte správně, objeví se vám tam nový adresář se staronovým názvem nextgen-gallery.
    Potom už by vám měl jít plugin aktivovat v administraci webu. Píšu měl, protože to půjde jen tehdy, pokud se vám nějak nepodařilo NGG odinstalovat a existují jeho tabulky.
    2. jestliže jste neměl aktuální verzi pluginu nainstalovanou, plugin znovu nainstalujte z administrace. Teď už to půjde, protože adresář máte přejmenovaný. Tady je ale riziko, že při instalaci můžete (ale nemusíte) přijít o obsah tabulek NGG.

    Nic jiného mě nenapadá.
    Jo a pro jistotu si udělejte (opravdu to udělejte) kompletní zálohu databáze než se pustíte do obnovy adresáře.

    #35256

    admin
    Keymaster
    Web

    @hlav: Neprováděl jste aktualizaci pluginu NextGEN Gallery? Před pár dny vyšla nová “velká” verze 3.0, tak tam budou mít možná nějaké chybky…

    Jaké placené služby a kde jste si objednával?

    #35307

    hlav
    Participant
    Web

    Dobrý den, oznamuji, že po měsíci se podařilo mému příteli opravit nečitelnost galerií. Po získání přístupu na ftp a tam přejmenování adresáře – dle doporučení “mirekk” viz výše – a opětovném nainstalování NextGen Gallery a následném postupném překopírování souborů (ze zálohy) – se foto-galerie na webu opět objevily, vč. záložky “Galerie” na levé liště v administraci webu.
    Děkuji především pánům “mirekk” a “admin” za doporučení.
    hlav.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti