Zmeškaná publikace

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  jardakiss a poslední změna je stará 11 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2662

    jardakiss
    Participant

    Po upgrade na WP 3.5 se mi nyní objevuje problém u naplánovaných příspěvků. Žádný z nich se totiž nepublikuje a příspěvek se jen označí jako “Zmeškaná publikace”. Setkáváte se s tím i vy, nebo je to jen při nějakých specifických okolnostech?

    Rollbackovat na starší verzi ani instalovat na toto plugin (viz odkaz níže) se mi totiž zatím moc nechce.

    http://www.madrasgeek.com/2013/01/solution-fix-missed-schedule-on-wordpress-3-5.html

    #14114

    admin
    Keymaster
    Web

    Plánované příspěvky moc nepoužívám, takže jsem se s tím ještě nesetkal, ale na fórech je mnoho různých stížností. Na starší verzi WordPressu bych určitě nepřecházel a zmiňovaný plugin WP Missed Schedule Fix Failed Posts patrně bohužel zbytečně zatěžuje databázi. Napadají mě následující možnosti:

    1) Nemůže to být nějak ovlivněno kombinací nového WordPressu 3.5 a hostingu? Objevil se tento problém opravdu až v souvisloti s novou verzí WordPressu? Nemohlo dojít k nějaké změně u hostingu (např. upgrade PHP)? Jaký používáte hosting?

    2) Problém může být v kombinaci chyba WordPressu + konflikt cronu s nějakým pluginem. Jak dlouho předem nastavujete datum publikace (zkoušel jste třeba hodinu nebo i několik dnů)? Zkusil bych naistalovat plugin Cron View a prozkoumat, co všechno se pomocí cronu vlastně spouští. Na základě toho by mělo být možné odhalit možné konflikty. Ideální by také bylo deaktivovat všechny pluginy, nasadit výchozí šablonu Twenty Twelve a poté plánování příspěvků opět vyzkoušet. Zjistilo by se tak, zda je problém v nějakém pluginu či přímo šabloně. Problém s konfliktem pluginů by naznačoval také fakt, že se s tím setkává pouze někdo (= specifické okolnosti).

    Pokud byste mohl nainstalovat na nějakou zkušební subdoménu čistou instalaci WordPressu 3.5 a problém by se tam podařilo také nasimulovat, tak by šlo patrně o problém s hostingem, případně chybu přímo ve WordPressu, která by se dala nahlásit přímo vývojářům.

    #14115

    jardakiss
    Participant

    Děkuji za odpověď, která se v bodech starší verze a plugin přesně shoduje s mým názorem.

    Upřímně, nemůžu vyvodit 100% souvislost mezi WP 3.5 a tímto problémem, plánování příspěvků používám poměrně zřídka (cca 5x měsíčně), ale nikdy dříve se problém neobjevil a jediná změna poslední doby byla aktualizace na WP 3.5.

    Web běží u Wedosu, problém se objevil u publikace článku za 6 hodin stejně jako u publikace za 5 minut.

    Vyzkouším různé varianty a výsledky sem dám vědět.

    #14116

    admin
    Keymaster
    Web

    Zkoušel jsem to před chvílí na jednom webu (plánovaná publikace za cca 40 minut) a vše bylo bez problémů (šlo ale o nově instalovaný WordPress 3.5, pouze s několika jednoduchými pluginy). Vyzkouším ale i Wedos, možná by tam mohl být problém s použitým serverovým cachováním v podobě eAccelerator, ale těžko říci… Možná se zatím objeví někdo hostující na Wedosu se stejným problémem… Nejspíše bych to ale tipoval na nějaký konflikt plugin x WordPress, uvidíme…

    #14117

    jardakiss
    Participant

    Zkoušeno na jiném webu u Wedosu, končí to stejnou chybou. Nicméně tam mám mnohem méně pluginů a hlavně si můžu dovolit je všechny vypnout. Po deaktivaci všech pluginů naplánovaná publikace funguje. Vyzkouším tedy ty co mají tyto dva weby společné a dám sem informaci který za to pravděpodobně může.

    EDIT: Zatím to vypadá na W3 Total Cache :(

    #14118

    jardakiss
    Participant

    Ano, W3 Total Cache.

    #14119

    admin
    Keymaster
    Web

    Takže jsem s cachováním nebyl daleko od pravdy :-) Sice nešlo přímo o serverové cachování (eAccelerator), ale o cachovací plugin W3 Total Cache. Mimochodem, tento plugin nedávno obsahoval bezpečnostní chybu, takže doporučuji aktualizovat.

    Ohledně tohoto pluginu bylo nahlášeno několik různých chyb souvisejících s plánovanými příspěvky (např. zde). Někteří z uživatelů naznačují, že by mohlo jít přímo o problém WordPressu, ale těžko říci. Každopádně to můžete vyzkoušet jakmile oficiálně vyjde WordPress 3.5.1, což by mohlo být už dnes v noci. Objevují se také další hlášené problémy s plánovaným publikováním příspěvků, a to i bez použití tohoto pluginu.

    Takže zkusil bych počkat na WordPress 3.5.1 a pokud to nepomůže, tak budou potřeba další testy + podrobnější informace z pluginu “Cron View” (odkaz výše). Problém pak může být přímo v pluginu W3 Total Cache nebo přímo ve WordPressu (zde by ale byla potřeba nějaká činnost autora pluginu). Další možností je nepoužívat tento plugin, případně ho nahradit nějakým jiným cachovacím pluginem…

    #14120

    jardakiss
    Participant

    Díky moc, snažím se udržovat vše aktuální hned jak to jde. Po vydání WP 3.5.1 dám určitě vědět jak to vypadá. Bez cachování už to dnes nejde, takže pokud to nepomůže, nebo se to brzy nevyřeší, budu muset buď oželet plánování, nebo vyměnit (popř. jinak přenastavit) cachovací plugin.

    #14121

    admin
    Keymaster
    Web

    Přesně tak, ještě by bylo zajímavé zkusit nejnovější WordPress s pluginem W3 Total Cache na nějakém jiném hostingu, nevěřím totiž, že by to nefungovalo milionům uživatelů, kteří tento plugin používají…

    Jinak WordPress 3.5.1 už měl vyjít v pondělí, ale nakonec byl potichu odsunut. Mám takové podezření, že byla nalezena nějaká bezpečnostní chyba, kterou se vývojáři snaží odstranit a pořádně vše otestovat…

    #14122

    jardakiss
    Participant

    WordPress 3.5.1, problém trvá.

    #14123

    jardakiss
    Participant

    Nová verze W3 Total Cache (0.9.2.6), po aktualizaci bílá obrazovka v adminu. Musel jsem smazat všechny objekty cache, včetně nastavení i pluginu samotného. Po nové instalaci mi vše běží včetně plánování publikace příspěvků. Vzhledem k potížím ale nedokáži posoudit jestli to spravila samotná aktualizace, nebo jsem jen trochu jinak nastavil cacheování. vyzkouším ještě na jiném webu, kde to taky dělalo potíže s tím, že budu aktualizovat na dnešní 0.9.2.7.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti