Změna znakové sady, asi…

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Hosting a WordPress Změna znakové sady, asi…

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #19773

    Karel Řehák
    Participant
    Web

    Zdravím, nějaký čas jsem nebyl na svém webu, včera tam kouknu http://www.chelzea.cz a málem to se mnou šlehlo. Má někdo nějaký nápad, jak z toho ven? Jen jsem večer zkusil cvičně odpojit všechny pluginy, nepomohlo… :-(

    #19775

    admin
    Keymaster
    Web

    Vypadá to na nějaký problém s kódováním databáze. Pokud jste na webu nic neměnil a problém je patrný i po deaktivaci pluginů, tak patrně došlo k nějaké změně na straně hostingu a zkusil bych je kontaktovat. Nepoužíval jste v souboru wp-config.php nějaké speciální nastavení pro databázi? Případně ho tam můžete zkusit doplnit. Podívejte se také ve správě databáze (např. PHPMyAdmin) jaké “Porovnávání” (aneb Collation) mají nastavené databázové tabulky (zejména wp_posts) a jejich jednotlivá pole (post_content a post_title). Nefungují ale ani žádné odkazy (patrně vypnutý mod_rewrite), takže bych to viděl opět spíše na problém hostingu. Jaký používáte hosting?

    #19777

    Karel Řehák
    Participant
    Web

    Zdravím, pro všechny weby používám Český hosting k úplné spokojenosti. Postupně:
    * na wp-config.php jsem nesahal několik let, je stejný jako na ostatních webech.
    * mě odkazy fungují
    * databáze, i všechny tabulky a položky, má porovnání utf8_general_ci

    Já bych spíše potřeboval zjistit, jaká je to znaková sada (nebo poradit jak to zjistit), do které se to “převedlo”, abych to převedl zpět a naimportoval do nové databáze…

    #19789

    admin
    Keymaster
    Web

    Přece není normální, aby se to nějak “samo” převedlo :-) Někde je tam nějaký problém, který byste měl odhalit (a patrně kontaktovat podporu hostingu). Když se podíváte do databáze, konkrétně tabulky wp_posts, tak tam texty vidíte nepoškozené nebo mají také zničenou českou diakritiku? Tím zjistíte, zda je problém přímo v obsahu databáze (a tedy nějak převedené znakové sadě) nebo jen ve špatném přístupu k databázi.

    #19794

    Karel Řehák
    Participant
    Web

    Zdravím, díky za pomoc, ale nepotřeboval jsem ani tak pátrat po tom jak a proč se to stalo, ale jak to nejrychleji napravit. A protože počítač, kam se mi stahují zálohy z webu byl v tu dobu stovky kilometrů ode mě, myslel jsem, že nejrychlejší nápravou by bylo převést texty do původního kódování. No, ale nakonec skončila dovolená, a web jsem obnovil ze zálohy.
    Vůbec netuším, a nebudu po tom pátrat (škoda času), zda web někdo “hacknul” nebo zda došlo k chybě na straně poskytovatele. U Českého hostingu hostuji weby od roku 2005 k naprosté spokojenosti!
    Jináč v posts byla poškozená diakritika…

    #19797

    admin
    Keymaster
    Web

    Příčina problému samozřejmě souvisí s jeho řešením. Pokud jste to nahradil dostupnou zálohou, tak jste problém nevyřešil, ale pouze “záplatoval” :-) A proto to není škoda času (zejména pokud šlo třeba o hack)…

    Pokud je to nějaký problém na straně WordPressu, tak se to může stát kdykoli znovu. Pokud je to nějaký problém hostingu, tak mohli zálohu nahodit automaticky (myslím, že automatická záloha je u Českého hostingu součástí služeb) a ještě se omluvit. A pokud jste to nějak rozbil osobně, tak je obnovení zálohy samozřejmě na místě, ale docela by mě zajímalo, jak se dá kódování takto kmpletně změnit.

    Proto moje první rada byla nejdříve kontaktovat hosting, aby se na to podívali, protože jsou první na ráně, nic jste na webu neměnil a není to běžný problém WordPressu. I když je používáte k plné spokojenosti, tak nebyl problém jim napsat krátký email, aby to prověřili? Mohl jste mít vyřešeno během chvilky, nemusel jste obnovovat zálohu, atd.

    P.S. Odkazy nějakou chvíli nefungovaly, nyní už je to v pořádku (další podezření na podivné úpravy ze strany hostingu).

    #19802

    Karel Řehák
    Participant
    Web

    Zdravím, díky za názor, ale pro mě je to opravdu vyřešené. Když se takový “problém” ukáže jednou za deset let na jednom ze šesti webů, tak po tom opravdu nebudu pátrat, ať je chyba na straně wordpressu, poskytovatele či na straně mé.
    Předpokládám, že pokud píchnete kolo u auta, mě se to za můj docela dlouhý život stalo jednou, kolo vyměníte a frčíte dál. Nepředpokládám, že zahájíte pátrání, kde se tam ten zmršenej hřebík vzal. Jo píchnout kolo jednou za měsíc, tak to už je jiná.
    Co se týká nefungujících odkazů, tady bych neobviňoval nikoho bez důkazů. “Problém” byl v tom, že jsem web překopíroval do jiné složky a nespustil generování trvalých odkazů. To vše.
    Jestli půjde všechno v dalších letech jako do teď, sejdeme se zde za deset let :-).
    Krásný den!

    #19803

    admin
    Keymaster
    Web

    Tím jsou tedy nefungující odkazy vyřešeny, díky…

    Nejde jenom o to, zda máte pátrat, proč k tomu došlo, ale spíše se divím, že jste zcela ignoroval nejjednodušší (a také zde doporučenou cestu) k rychlému řešení problému. Mám problém, který patrně nebyl způsoben WordPressem (ani pluginem) – kontaktuji hosting, aby se na to podíval. Ale je to asi jedno, problém vyřešen, můžeme to ukončit…

    Když píchnu kolo někde v okolí domova, tak se alespoň podívám v garáži (a u výjezdu), jestli tam není někde poházeného něco ostrého :-)

    #19807

    Karel Řehák
    Participant
    Web

    Zdravím,
    tak aby jste měl úplně klidné spaní, že jsem nic neopomenul, tak podporu ČH jsem kontaktoval mailem 28. 7. 2014 ve 14:01.

    Tak hezký den!

    #19830

    admin
    Keymaster
    Web

    Aha, takže ještě dříve než jste se rozhodl napsat i sem… Takže patrně odpověděli, že problém není na jejich straně, což je docela zajímavé. Osobně jsem ještě neviděl podobné problémy, které by mohl způsobit nějaký plugin (a to ještě zcela nenadále). Jediné, co tedy připadá v úvahu (tedy kromě hostingu) je nějaký hack, ale máte tam asi nejnovější WordPress, takže je to také dost podivné (a zase jsem ještě neviděl hack, který by kompletně změnil kódování). Jaké pluginy na webu používáte?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti