Změna vlastností jedné položky v menu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Šablony, CSS (zobrazení webu) Změna vlastností jedné položky v menu

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  provojta a poslední změna je stará 7 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #27158

    provojta
    Participant

    Dobrý den, prosím o radu. Na stránkách vinariuhercice.cz bych potřeboval, aby v menu nahoře byla položka “Den otevřených sklepů 2016” jinak podbarvená, resp. zvýrazněná. Používám šablonu Aspen. Děkuji.

    #27163

    Azifaral
    Participant
    Web

    Vcelku detailně to jde vidět zde na tomto videu. Znamená to, že si budete muset vytvořit vlastní css třídu (např. nav-openday2016), které nadefinujete vlastní barvu pozadí, v menu si rozbalte Nastavení zobrazených informací a tady máte položku CSS třídy a když ji zakliknete tak se vám potom u každé položky v menu ukáže možnost definování css třídy a tady napíšete tu nadefinovanou třídu – nav-openday2016.

    #27174

    provojta
    Participant

    Azifaral – díky za radu. U mě bohužel není okénko pro CSS. Předpokládám, že bez toho to asi nepůjde, zřejmě je to daň za to, že používám šablonu.

    Attachments:
    #27176

    Azifaral
    Participant
    Web

    Opravdu? Tomu se mi nechce moc věřit, protože mám 3 různé šablony a v nich to je a podle mě to je vlastnost WP jako takového. Opravdu jste si rozkliknul to Nastavení zobrazených informací, kde si to zobrazování CCS tříd musíte nejprve povolit?

    Attachments:
    #27178

    provojta
    Participant

    Jasný, jsem mimo. Udělal jsem to tak až teď. V obrázku posílám co jsem nastavil a přesto mi to stále nefunguje.

    Attachments:
    #27180

    Azifaral
    Participant
    Web

    Vy to nemůžete definovat jako class element, ale jako id element, protože pokud to bude jako class tak by jste jeje musel vlastně nadefinovat do toho stylu menu (neco jako .menu .specialnimenu, ten systém obecně netuší kde má ten class hledat, respektive on by ten váš class hledat v první úrovni. Ale id identifikátor je jednoznačný v celém systému. Takže ne .specialnimenu ale #specialnimenu

    #27181

    provojta
    Participant

    Tak jsem to přepsal na #specialnimenu a stejně to nefunguje. Jestli nedělám chybu že to upravuji v: Aspen: Kaskádové styly (CSS) (style.css)

    #27182

    Azifaral
    Participant
    Web

    No to, že to upravujete přímo v tom style.css má jednu zásadní nevýhodu a to, že kdykoliv uděláte update té šablony, tak se vám ten style.css přepíše tím novým, takže vždy jej tam budete muset dodávat znovu. Právě proto se používají buď Child temata a nebo nějaký plugin pro custom style CSS, např. Simple Custom CSS, ale takových pluginů je fůra.

    Jinak už by to mělo fungovat, tedy pokud čirou náhodou už nějaký takový element nemáte, tomu ale příliš nevěřím a nebo pokud nepoužíváte nějaký cachovací plugin a tím pádem se ten style drží v cache. Stačí se podívat na stránkách jestli se vám načítá už ten upravený style.css.

    #27183

    provojta
    Participant

    Díky, super. Udělal jsem to přes plugin Simple Custom CSS a hned to jede perfektně. Ani to není ta k složité jak jsem čekal. Díky moc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti