Změna velikosti obráků

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 3 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #30433

    happyna
    Participant

    Dobrý den,
    potřeboval bych změnit velikost obrázků na hlavní stránce u příspěvků. Mohl by mi někdo poradit v jaké části editoru tenhle kod hledat a jak změnit?

    A pak bych se chtěl zeptat, po aktualizaci šablony mi systém rozházel text příspěvků a je to asi kvůli tomu, že v menu zmizelo zarovnání do bloku..dá se s tím něco dělat?

    Předem děkuji za odpovědi

    #30442

    admin
    Keymaster
    Web

    Záleží na tom o jaké obrázky jde a jak byly do WordPressu vloženy? Jde o obrázky vložené do vizuálního editoru? Nebo obrázky v záhlaví, náhledové obrázky, obrázky nastavené pomocí šablony? Nebyla by nějaká ukázka?

    Ikona pro zarovnání do bloku zmizela ve WordPressu 4.7 (možnosti řešení jsou zde). Ale jde pouze o ikonu, takže pokud jste měl dříve nějaký text označený jako zarovnaný do bloku, tak by to nemělo zpětně ovlivnit? Nesouvisí problémy spíše s aktualizací šablony?

    A možná by obecně stačila jednoduchá úprava CSS a tlačítko pro zarovnání textu do bloku vlastně ani nepotřebujete (což byl záměr vývojářů)?

    #30445

    happyna
    Participant

    Ukázka těch obrázků zde. Je to jak na hlavní stránce, tak i po rozkliknutí příspěvku. Vadí to hlavní na tý hlavní stránce. V tom příspěvku to tak nevadí, protože tam stačí nahrát hlavní obrázek v určitý poměru stran a tak se tam i vloží, bohužel na hlavní stránce se to takhle nevloží.

    První obrázek je aktualizaci šablony, druhej obrázek je příspěvek přidaný před aktualizací.

    Ten text byl zarovnaný do bloku s malým obrázkem (obrázek měl velikost cca. 15×15 a za tím bylo 6-7 slov). A po aktualizaci šablony, obrázek zůstal a text se přesunul na řádek pod tím..

    Attachments:
    #30463

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak to bude asi složitější, přiznám se, že možná pořád nevidím, kde je vlastně s obrázky problém? Oba screenshoty vypadají vcelku dobře a ani na jednom nevidím malý obrázek o velikosti 15 x 15? Používáte šablonu MH Magazine lite, nejnovější verze 2.5.7.

    Pojďme zkusit příklad, obrázek wp-content/uploads/2017/01/cape.jpg, který má v původní podobě rozměry 3072 x 1547 (možná na web zbytečně velký, ale to nevadí), poměr stran je tedy 0,5035. Na úvodní stránce se ale zobrazuje zmenšená verze wp-content/uploads/2017/01/cape-326x245.jpg o rozměrech 326 x 245 (0,7515), což už původnímu poměru stran vůbec neodpovídá a náhled byl patrně vyroben bez ohledu na zachování poměru stran originálního obrázku. Ve výsledku je ale na webu zobrazen obrázek v ještě trochu zmenšené podobě 235 x 177 (ale stejný poměr stran).

    Každopádně velikost 326 x 245 je přesně nastavená velikost mh-magazine-lite-medium přímo na straně šablony, a to tak aby obrázek ořízla na přesné rozměry bez ohledu na poměr stran, a to pomocí funkce add_image_size(). Takže v podstatě je všechno v pořádku a chová se to tak, jak by podle zdrojového kódu mělo.

    Druhým příkladem je obrázek wp-content/uploads/2017/01/st.jpg o velikosti 1920 x 1080, poměr stran 0,5625. Na úvodní stránce se ale zobrazuje zmenšená verze wp-content/uploads/2017/01/st-300x169.jpg o rozměru 300 x 169 (stejný poměr stran) a náhled byl tedy v tomto případě vyroben s ohledem na poměr stran. Šířka 300 trochu napovídá, že by mohlo jít přímo o defaultní hodnotu pro střední velikost WordPressu (z menu Nastavení – Média).

    Takže otázkou nyní zůstává, kdy a co se vlastně změnilo. Z jak staré verze šablony jste aktualizoval? Proběhla přitom i aktualizace WordPressu? U starších obrázků totiž není velikost 326 x 245 dostupná, např. wp-content/uploads/2017/01/st-326x245.jpg neexistuje, což by znamenalo, že se tato velikost dříve vůbec nevytvářela a byla použita defaultní střední velikost o šířce 300 px se zachováním poměru stran.

    Pokud chcete mít text zarovnaný do bloku, tak by mělo stačit doplnit následující kód do menu Vzhled – Přizpůsobit – CSS:

    .mh-excerpt {
      text-align: justify;
    }

    Potom by měly být všechny úvodní texty (na úvodní stránce a v jednotlivých výpisech) zarovnané do bloku bez potřeby ikonek ve vizuálním editoru.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti