změna údajů v databázi a u wordpressu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem změna údajů v databázi a u wordpressu

Zvolené téma obsahuje celkem 23 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 24)
  • Autor
    Příspěvky
  • #28036

    anbee
    Participant

    Zdravím, věřím, že to je jednoduchý problém, jen nevím, co přesně mám udělat.

    Mám takový problém. Nejdřív to začalo tím, že na mé stránce na wordpressu nešlo vložit obrázky, objevoval se error. Pak jsem zkoušel aktualizovat kterýkoliv z pluginů nebo šablon a samotný wordpress (protože nahoře byla i nabídka na novou aktualizaci). Ale nic z toho nefungovalo.

    Chtěl jsem se mrknout do databáze a ftp na mém hostingu, ale nepamatoval jsem si hesla, tak jsem je taky musel změnit. To pak způsobilo, že se místo mého webu objevil error o tom, že se nelze spojit s databází, což chápu. Jak to mám změnit?
    Než odpovíte, je tu ještě jeden důležitý fakt. Se stránkami mi předtím někdo pomáhal, takže jediné, s čím jsem pracoval, je internetové přihlašování na wordpressu.

    Až teď jsem si stáhl Total Commander, s kterým jsem se dokázal zatím jen připojit s ftp údaji a taky jsem si stáhl samotný wordpress do pc. Netuším, co teď mám dělat. (Error mi na stránce totiž píše, že to bude v souboru wp-config.php, ale jak se k tomu mám dostat, jaký je postup prosím?)

    Pro rekapitualci a přehled: teď mám jen zcela nově stažený wordpress v počítači s jeho novými složkami a jen přihlášení na ftp.
    Chci změnit hesla u své databáze.
    Předpokládám, že budu muset do příslušného souboru vlézt, ale jak? Nechce se mi spustit. A pak, až se mi to povede, jak to pak přesunout či propojit s tím mým připojením na ftp? A zároveň chci, aby mi nikam nezmizelo nastavení designu a všechny články, které jsem tam ještě dnes měl.

    Moc děkuji za odpověď.

    #28037

    anbee
    Participant

    oprava: teď jsem jakoby “refreshnul” to ftp přihlášení v commanderu a ty složky tam jsou. ted, jak je otevřít a menit?
    a na co mám teda stažený ještě v počítači wordpress? díky předem za odpovědi.

    #28038

    anbee
    Participant

    edit 2: tak ted se mi podařilo najít možnost zobrazit a upravit. Ale teď fakt nevím jak dál. Podařilo se mi najít tu část, kterou chci změnit, jen… co teď? Vyzkoušel jsem změnu hesla v tom otevřeném poznámkovém blogu a v tom stejném jsem zkusil dát Uložit, ale došlo k nějaké chybě…. ?????

    #28040

    anbee
    Participant

    a stránka mi zmizela úplně, už ani žádný error, prostě bílo…

    #28041

    anbee
    Participant

    včetně toho souboru wp-config.php
    Jak to napravit?

    #28043

    admin
    Keymaster
    Web

    Musíte na FTP najít soubor wp-config.php a stáhnout si ho do počítače. Tam si ho pro jistotu zazálohujte a následně ho musíte upravit. Ideální je pro tyto účely asi jednoduchý editor PSPad. V souboru najděte následující položku:

    define( 'DB_PASSWORD', 'nejakeheslo' );

    A to nejakeheslo bylo původní heslo pro připojení k databázi, které musíte přepsat na nové. Potom je třeba soubor uložit a znovu nahrát na FTP.

    Pokud se objevuje bílá stránka, tak to patrně znamená, že byl soubor upraven nějak nekorektně a došlo k chybě.

    #28044

    anbee
    Participant

    Děkuji. Ale bohužel už jsem s tím souborem v Commanderu něco udělal a pod názvem wp-config.php se mi zobrazí teď jen prázdná stránka, nejde do toho souboru nic dopsat ani uložit.

    1) Je možné v tompto případě stáhnout wp-config-sample.php a ten si “bokem” ve zmíněném textovém editoru přepsat (na to jsem návod našel, údaje k databázi mám)?

    Moc prosím, nikde to nemohu najít.
    2) Jak tento soubor stáhnout z Commanderu – a po přepsání, mám jej uložit jako “wp-config”? (či hned wp-config.php)?
    3) Jak vložit do Commanderu místo původního wp-config ten nový?

    Jsem už blízko, jen nevím, tyto výše zmíněné věci.

    #28046

    anbee
    Participant

    dodatek – proč ho musím stáhnout? Nestačí ten soubor zkopírovat po otevření (v mém případě wp-config-sample.php) a pak si upravit v texťáku (už v tom na Vaše doporučení) a pak to uložit nějak…? jako přímo to pak pojmenovat ‘wp-config.php

    #28058

    admin
    Keymaster
    Web

    Lze to udělat libovolně, cílem je mít na FTP funkční soubor wp-config.php. Stažení souboru na PC a jeho úpravu jsem doporučoval ze dvou důvodů:

    1) Myslel jsem, že stačí upravit heslo, takže by bylo nejjednodušší ho tam pouze doplnit. A když bude soubor na PC, tak se s ním bude lépe pracovat a nedojde k jeho případnému poškození (pokud ho upravujete přímo z FTP, tak se otevře v defaultním textovém editoru, což bude patrně Poznámkový blok, který na tyto úpravy není vhodný).

    2) Upravená kopie zůstane i na počítači jako záloha, kdyby se při přenosu něco stalo a došlo k poškození souboru.

    Pokud ale je souboru wp-config.php poškozený a nemáte jeho původní verzi, tak ho na FTP prostě smažte. A nemusíte řešit žádné editory a kopírování souboru, jenom ho jednoduše smažte. Následně přejděte na adresu webu, kde se spustí instalace WordPressu a můžete zadat nové údaje k databázi. Tím dojde k automatickému vytvoření souboru wp-config.php a máte vystaráno :-) Jen už pak nepokračujte v samotné instalaci, pokud bude nabídnuta…

    #28060

    anbee
    Participant

    To je chytré! Ale pořád je tu problém. Sice když to smažu, vyplním údaje a jdu dál, čímž mě ve třetím kroku vyzvou k instalaci, ale kam mám jít teď?
    Místo webu pořád bílá stránka, přihlásit se nemůžu… a po přihlášení přes commander zase bílý dokument…

    #28061

    admin
    Keymaster
    Web

    Nikam, existující instalaci by to mělo samo rozpoznat. Po vytvoření souboru wp-config.php by se měla objevit stránka s názvem “Instalace už proběhla” a odkaz na přihlášení. Pokud se neobjevuje, tak je něco špatně, nemohl jste smazat ještě něco dalšího? Nemohl jste zadat jinou předponu tabulek než byla v původním souboru wp-config.php? Defaultní předpona je wp_ ale uživatelé to často mění. Zjistíte to tak, že se přihlásíte do databáze přes rozhraní PHPMyAdmin a podíváte se na názvy tabulek v databázi. A nic nemazat :-)

    Ta bílá stránka je dost podezřelá, vypadá to, že tam je špatně ještě něco jiného. Nic dalšího jste už neupravoval?

    Co to znamená “po přihlášení přes commander zase bílý dokument…”? Moc si to neumím představit, nebyl by screenshot?

    #28065

    anbee
    Participant
    This reply has been marked as private.
    #28069

    anbee
    Participant

    nene, nemazal jsem nic dalšího, tabulky se jmenují stejně, jak vyplňuji :/

    Attachments:
    #28071

    admin
    Keymaster
    Web

    Proč tam je v záhlaví toho otevřeného souboru místo wp-config.php soubor wp-config.000.php?

    #28073

    anbee
    Participant

    to by mě taky zajímalo… :/ nic s tím nedělám, jen to otevřu a je to tam.
    po dalším smazání a několikátém pokusu tam teď mám 001

    #28074

    admin
    Keymaster
    Web

    Aha, tak to bude tím, že se to automaticky ukládá na počítači pod různými názvy. Proto jsem doporučoval stáhnout si soubor na PC, např. do složky C:/www, kam se snadno dostanete a můžete ho otevřít, např. výše odkazovaným programem PSPad.

    Bohužel se mi zatím nedaří odhadnout, co děláte konkrétně špatně… Možná raději pošlete přístupy (FTP, databáze, WordPress), zkusím se na to zítra podívat.

    #28077

    anbee
    Participant

    ted zase 000… dobře, děkuji Vám mockrát.

    #28083

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak už asi vidím, proč je soubor wp-config.php prázdný. Je sice správně vygenerován, ale následně okamžitě nahrazen jeho prázdnou (nulovou) variantou. A na FTP nelze nakopírovat žádný další soubor, respektive lze, ale okamžitě jsou opět prázdné (vynulovány). A současně se mi v konzoli zobrazuje následující chyba:

    552 Transfer aborted. Disk quota exceeded

    Jaký používáte hostingový tarif firmy BEST-HOSTING.cz (najdete v administraci hostingu)? Nemáte tam nějak omezený prostor na FTP? Podle té hlášky nelze na FTP nic dělat (vše je automaticky smazáno), protože jste přesáhl dostupný prostor pro web. Nemáte tam nahraná nějaká videa nebo něco podobného?

    #28088

    anbee
    Participant

    Aha takhle, no mám “bez limitu” (https://best-hosting.cz/cs/webhosting/parametry-webhostingu) a pár videí tam bylo, hlavně teda fotografie, ale byla vždy vkládána přes YT, to nemůže zabírat tolik místa…?

    #28089

    admin
    Keymaster
    Web

    Zběžně jsem se podíval na některé adresáře:

    uploads/2016/03 má 241 MB
    uploads/2016/04 má 12 MB
    uploads/2016/05 má 525 MB

    Fotek tam je dost, ale nic zásadního. Zkuste napsat na podporu, možná tam mají nějaký problém. Napište jim, že nejde nic nahrát na FTP, každý soubor je automaticky přemazán nulovou velikostí a FTP klient hlásí chybu 552 Transfer aborted. Disk quota exceeded, i když máte “neomezenou” službu :-) Uvidíme, co na to odpoví…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 24)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti