Změna šablony a co s sebou nese?

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Šablony, CSS (zobrazení webu) Změna šablony a co s sebou nese?

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  wlashack a poslední změna je stará 5 let, 2 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #36504

    wlashack
    Participant
    Web

    Zdravím, jsem v situaci, kdy používám už několik let pro svůj web šablonu, kterou jsem kdysi koupil a která mi v podstatě vyhovuje. Mám v ní vytvořeny všechny stránky i cca 300 příspěvků, které jsou součástí webu a každý obsahuje featured image, citace a další typografické prvky, které vycházejí ze šablony a jejích shortcodů.

    Po letech a s nástupem nového WordPressu i editoru Gutenberg řeším, co dál. Mohu samozřejmě pokračovat postaru a tudíž nic neřešit.

    Druhá možnost je koupit novou šablonu, vyladěnou s novým WordPressem. A tady se chci zeptat — co to udělá s již hotovým obsahem webu? Především s těmi cca třemi stovkami příspěvků? Budou kompatibilní Featured Images, jak se to projeví na stránce s Obsahem (archiv), co to udělá s shortcody v příspěvcích atd?

    Anebo to moc řeším a WordPress to má nějak vymyšlené, a při změně šablony se o vše postará? To by bylo prima, ale moc se mi to nezdá. :) Poradíte?

    Díky.

    #36506

    Jakub
    Participant
    Web

    Stručná odpověď na to není. Záleží na spoustě faktorů. Čím více funkcí nad rámec základních, tím problematičtější může přechod být.

    Pokud je obsah tvořen nějakými specifickými shortcody, které jsou závislé na šabloně a jsou tam využíváno nějaké nadstavbové nastavení (např. pro vzhled jednotlivé stránky), tak se samozřejmě při změně šablony s velkou pravděpodobností řada věcí rozhodí. Ty tam samy od sebe fungovat nebudou.

    Co se týče klasických featured image apod., tak to by mělo být v pořádku, ale zase to nemusí zapadat úplně 100% do nové šablony.

    #36507

    wlashack
    Participant
    Web

    A jak se takový přechod z jedné šablony na jinou obvykle provádí? Předpokládám, že shortcody používá kde kdo, aspoň šablony, které jsem zkoumal, vždy shortcody používaly a po pravdě – vlastně na nich stavěly. Bez jejich použití by toho člověk s šablonou moc neudělal. Anebo se předpokládá, že žádný přechod na jinou šablonu nikdy nebude? To mi přijde divné, už kvůli WordPressu jako takovému a jeho vývoji.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti