Změna názvu pluginu v administraci + změna oprávnění

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Změna názvu pluginu v administraci + změna oprávnění

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2897

    Libor-Matejka
    Participant
    Web

    Zdravím, hledám plugin, který by v administraci přemístil a přejmenoval ikony. Ukážu na praxi: Mám plugin NextGen Gallery, která je v administraci jako Gallery, ale potřeboval bych ji přejmenovat na GALERIE. Umím to udělat zatím tak, že se prohrabu v kódu a změním to, ale pokud se plugin aktualizuje, musel bych každý plugin zase editovat, neumí tohle nějaký plugin, kde bych to zadal jen jednou? To samé třeba s pluginem Slider, který bych chtěl přejmenovat na výstižnější název, aby mí kolegové vše a rychle našli a třeba i podbarvit barvou, aby si urychlili práci.

    Nevím, pod jakým názvem bych to googlil, zatím mi nevyjelo nic smysluplného.

    P.S. Nastavil jsem kolegům práva jako author, aby mohli tvořit jen články, což mně i jim vyhovuje, ale třeba NextGen Gallery není pro Author vidět, existuje nějaký dobrý a jednoduchý plugin, který by editoval i tuto možnost? Opět to mohu v kódu najít, ale zase bych to musel složitě při každé aktualizaci měnit a to bych potom nedělal nic jiného.

    #14720

    Bigdrobek
    Participant
    Web

    Placený plugin premium.wpmudev.org/project/ultimate-branding obsahuje network wide text change. Mám ho na MU verzi.

    #14721

    Libor-Matejka
    Participant
    Web

    Díky, podívám se na něj.

    #14722

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud jde o pouhou změnu textu, tak se podívejte na související vlákna, kde najdete způsob, jak to jednoduše řešit pomocí filtru gettext (příklad). Případně můžete použít i některý z pluginů, např. Quick Localization či novější Say what?. Ale pozor, řešíme tím pouze změnu konkrétního textu a nic jiného.

    Je možné využít i další způsob, a to vlastní funkce a úpravy globálních proměnných $menu a $submenu (v podstatě obyčejná pole).

    Dále existují komplexnější pluginy, které umožňují přizpůsobit v administraci mnoho dalších věcí. Jednu (placenou) variantu zmiňoval Bigdrobek, dalším kvalitním pluginem (zdarma) je White Label CMS. Zase trochu jiné funkce pak má Admin Menu Editor. Je třeba vyzkoušet, co bude nejlépe vyhovovat pro požadované změny… A uvítáme případné zkušenosti :-)

    P.S. Oprávnění a jejich změny můžeme řešit v podobném vlákně. Je to trochu něco jiného (a složitějšího). Zvolenou položku administračního menu můžete sice pomocí některého z uvedených pluginů skrýt, ale pokud má někdo potřebná práva a bude znát URL adresu, tak se na potřebnou administrační stránku dostane (a naopak).

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti