Změna kodu WP content

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #24011

    Borec
    Participant
    Web

    Poradí mi někdo kde změnit tento kod ve zdrojovým kodu?

    <meta name="generator" content="WordPress 4.*.*" />

    #24019

    admin
    Keymaster
    Web

    Tato meta značka je přidávána do hlavičky head automaticky pomocí funkce wp_generator(). Je tam zobrazována prostřednictvím akce wp_head takto:

    add_action( 'wp_head', 'wp_generator' );

    A díky tomu je její odstranění velmi jednoduché, kdy stačí přidat do functions.php (v adresáři šablony) následující kód:

    remove_action( 'wp_head', 'wp_generator' );

    Pro tyto účely existují i pluginy, např. Meta Generator and Version Info Remover.

    A potom si můžete přidat třeba novou vlastní meta značku. Nebo můžete zkusit modifikovat stávající, a to prostřednictvím filtru get_the_generator_{$type} (tedy konkrétně get_the_generator_xhtml) dostupného ve funkci get_the_generator().

    Nebo napište jak to vlastně chcete konkrétně změnit a uvidíme, co bude nejlepší způsob…

    #24021

    Borec
    Participant
    Web

    Plugin mi pomohl :) kdyz jsem chtěl ručně nějak se mi to nepodařilo :) zkousel jsem odstranit add_action( 'wp_head', 'wp_generator' ); a stejně se furt zobrazoval a ani přidani remove_action( 'wp_head', 'wp_generator' ); nepomohlo. Ale třeba jen moje chyba. Ale děkuji :)

    #24023

    admin
    Keymaster
    Web

    Zajímavé, schválně jsem zkusil přidat tento kód:

    remove_action( 'wp_head', 'wp_generator' );

    na konec souboru functions.php u výchozí šablony Twenty Fifteen a z webu to ihned zmizelo, takže by tam neměl být nějaký zásadní problém… Možná nějaký problém šablony nebo staré verze WordPressu, těžko říci…

    Mimochodem, pokud se to snažíte odstranit kvůli bezpečnosti, tak je to stejně zbytečné, protože roboti získávají informace o aktuální verzi z mnoha dalších indicií…

    #24025

    Borec
    Participant
    Web

    A je nějak možné, aby to nebylo zjistitelné?

    #24060

    Borec
    Participant
    Web

    Tak jsem našel web který na wordpresu je a muj zasuvny plugin v chromu který mi ukazuje ktery web na čem jede, mi neukaze že jede na WP i když ze zdrojoveho kodu poznam ze ano. Takze dokaze nekdo poradit jak na to?

    #24073

    admin
    Keymaster
    Web

    O jaký web konkrétně jde? Docela by mě zajímalo to vyzkoušet :-) Je možné, že ten zásuvný modul v rámci prohlížeče nefunguje správně nebo nevyužívá všechny možnosti detekce. O jaký zásuvný modul jde?

    Podle mě je možné to částečně utajit před běžnými uživateli, ale pokud to bude chtít někdo zjistit, tak si to prostě zjistí…

    Příklady:

    – V souboru readme.html je natvrdo uvedená verze (a má ho každý web).

    – Pokud je na webu soubor style.css, tak z něj lze zjistit, že je umístěn v adresářích WordPressu, tedy wp-content/sablona.

    – Stačí se podívat na verze načítaných skriptů, např. jQuery a hned víte, že je umístěn v adresáři wp-includes a znáte aktuální verzi, takže už stačí jen dohledat, že verze 1.11.2 byla do WordPressu přidána ve verzi 4.2.

    – A určitě se najdou i další možnosti…

    Hlavně z toho ale vyplývá, že to nemá cenu skrývat a pokud to někdo požaduje, tak je potřeba mu vysvětlit, že je to zbytečné a nemá se za co stydět :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti