Zdvojení kategorií

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 13 let, 9 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #674

    krotzyk
    Participant

    Zdravím,

    chci se zeptat, jestli je nějakým pluginem nebo úpravou možné ve WP zdvojit kategorie. V praxi by to vypadalo tak, že by byly dva na sobě nezávislé soupisy kategorií, při vložení článku by bylo nutné vybrat jedno z obou listů. Pro ilustraci by to fungovalo takto: Jedny kategorie se souhrným názvem “Obor”, druhé jako “Region”. U každého článku by se tak dalo vybrat z jaké je oblasti a jakého regionu.

    Bylo by toto možné?

    Předem díky za odpověď

    #7103

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, je to možné a poměrně jednoduché. Jednu z kategorizací si ponechte v podobě stávajícího systému rubrik (klidně to ale může být i něco jiného) a pro další pak použijte taxonomie (jsou to přesněji štítky než rubriky, ale ve WordPressu 3.0 už mohou být hierarchické = je to vlastně systém známý z rubrik).

    A jak na to? Můžete použít nějaký plugin, např. Custom Post Type UI či GD Custom Posts And Taxonomies Tools.

    Nebo si můžete vše nadefinovat v souboru functions.php (v adresáři se šablonou). Příklad je hezky vidět v dokumentaci k funkci register_taxonomy().

    Pokud není něco jasné nebo to nefunguje, tak se klidně dál ptejte…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti