Záloha

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 13 let, 2 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #841

    richard
    Participant
    Web

    Dobrý den,

    mám dotaz jak na zálohu WP.

    WordPress Database Backup nebo PHPAdmin.

    Na forech jsou popsany u každé možnosti možné chyby.

    Můžete mi doporučit a popsat jednoduchý postup zálohy.

    Děkuji moc.

    #7732

    rubik
    Participant
    Web

    Podle mě je nejjednodušší v administraci kliknout na Nástroje – Export, pak jen vybereš co všechno chceš exportovat a někam si to uložíš. Mě to funguje spolehlivě a je to fakt jednoduchý. A soubor XML je o dost menší, než SQL záloha databáze. Zkoušel jsem import z jednoho WP na druhej a šlo to krásně.

    #7733

    admin
    Keymaster
    Web

    rubik: Díky za rychlou odpověď, nám to poslední dobou vždycky trochu trvá :-) Ano, tento způsob je nejjednodušší, ale funguje pouze pro samotný obsah webu (články, mediální soubory, komentáře). Bohužel se však už nepřenáší různá nastavení a hlavně data pluginů. Takže pokud jste používal nějaké statistiky, ankety či cokoliv jiného, tak budete muset začít zase od začátku. Ale pokud jde jen o jednoduchý blog bez mnoha různých pluginů, tak je menu Nástroje – Export asi nejlepší volba (a na webu kam data nahrajete půjde zase o menu Nástroje – Import).

    richard: Docela by mě zajímaly ty problémy a chyby pro obě možnosti? phpMyAdmin umožňuje přímý přístup do databáze, kde si označíte databázi, kterou chcete exportovat a dostanete zazipovaný .sql soubor, který pak na novém webu zase naimportujete. Plugin WP-DB-Backup (bavíme se o tom samém pluginu?) provádí v podstatě ten samý export, jen si ho naklikáte z administrace WordPressu. Výsledkem bude ale v podstatě ten samý soubor. Hlavní výhoda pluginu spočívá v tom, že si můžete nechat automaticky generovat zálohu např. každý týden.

    Výhodou tohoto řešení je to, že se přenese celý WordPress, tedy se všemi nastaveními a hodnotami uloženými používanými pluginy. Nevýhodou je pak trochu složitější proces zálohování a při importu na nový web se změnou domény je pak potřeba provést i několik dalších úprav, např. hromadně v .sql souboru přejmenovat všechny výskyty staré domény na novou.

    Nezapomeňte pak zálohovat a přesunout všechny soubory a hlavně změnit údaje v souboru wp-config.php, zejména pak připojení k databázi. Podrobný postup naleznete v manuálu (anglicky), pokud se něco nepodaří, tak se klidně dále ptejte česky na našem fóru…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti