základní dotaz

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 6 let, 11 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #32603

    soniccz
    Participant

    dobrý den, omlouvám se předem za naprosto začátečnický dotaz, nedaří se mi ale dopátrat jednoduché odpovědi.

    Zkušenost s tvorbou stránek mám minimální a můj dotaz zní – proč si platit webhosting, když stránky fungují? Zaregistrovala jsem se na wordpress.com, mám zaplacený tarif “osobní”, součástí kterého byla i registrace .com domény. Po přihlášení můžu stránky upravovat a publikovat, jsou viditelné i pro ostatní. Jaký je tedy důvod zřizování webhostingu?

    +by mě ještě zajímalo, pokud si tedy někde budu platit hosting, tak jak je to pak s touto doménou? Bude fungovat jen když budu prodlužovat placené členství ve wordpressu?

    předem děkuji za odpověď

    #32606

    admin
    Keymaster
    Web

    WordPress.com má své výhody i nevýhody :-)

    – Platíte 3 USD (cca 80 Kč) za měsíc, levný hosting vyjde na cca 30 Kč za měsíc (+ doména) a můžete tam nainstalovat více webů (třeba i subdomény, atd).
    – Nemusíte se o nic starat, celý web si v podstatě naklikáte (a vše je optimalizováno pro WordPress a velmi rychlé). Ale na druhou stranu si tam nemůžete nic změnit.
    – Hlavním problémem je ale fakt, že si můžete zvolit pouze z několika set schválených šablon a nemůžete si instalovat žádné pluginy (ale máte funkce Jetpacku, které mnoho z nich nahradí).

    Pokud nechcete ohledně hostingu nic moc řešit, vystačíte se základními funkcemi WordPressu a nepotřebujete pluginy, tak je to asi vhodné řešení. Mnoho uživatelů si chce ale třeba šablony upravovat a hlavně instalovat různé pluginy, takže si musí platit samostatný hosting. Ale zase tolik práce to není, jednou ročně faktura a WordPress lze také většinou instalovat jedním kliknutím.

    Pokud máte u WordPress.com doménu, tak ji tam můžete nechat (a nadále jim za ni platit) a přesměrovat ji na nový hosting. Nebo ji můžete k novému hostingu převést.

    #32608

    soniccz
    Participant

    Velice děkuji za váš čas.

    Pokud mám tedy nyní čerstvě zaplacené roční členství na wordpress.com a zatím mi stačí základní funkce stránek, tak se mi asi nyní platit hosting nevyplatí?
    Chápu to správně tak, že můžu se stránkami pracovat tímto způsobem a hosting vyřešit v budoucnu, aniž bych přišla o vytvořený obsah?

    děkuji

    #32611

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, pokud hosting v rámci WordPress.com v současné době postačuje a máte ho předplacený na rok, tak asi není důvod nic měnit. Až bude potřeba, tak můžete přejít na jiný hosting a pokud zůstane stejná doména, tak by mělo být vše bez problémů. Jen bych se ujistil (třeba dotazem na podporu), že si budete moci doménu opravdu případně převést někam jinam…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti