Záhlaví – obrázek z webu s obnovovacím cyklem

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress Záhlaví – obrázek z webu s obnovovacím cyklem

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1523

    johl
    Participant
    Web

    Dobrý den, potřeboval bych poradit chtěl bych dát do záhlaví obrázek 940×198 jako pozadí a nad něj, aby se v jednom rohu zobrazoval druhý obrázek z internetu s statusem serveru rozměr 550×100, a tento aby se pravidelně v intervalu 60 nebo 120s obnovoval.

    Šablonu používám Twenty Ten 1.3.

    Děkuji s pozdravem

    Milan

    #11068

    admin
    Keymaster
    Web

    Ten obrázek se statusem serveru pochází z nějaké konkrétní služby? Neposkytuje tato služba např. nějaké API pro automatické obnovování?

    Nevím, jestli bude možné použít v tomto případě funkci Záhlaví přímo z administrace WordPressu, zatím jsem to takto nezkoušel. Ale teoreticky ano, nastavíte tam hlavní obrázek a přes něj umístíte pomocí HTML a CSS ikonku se stavem serveru. Automatické obnovování pak bude muset fungovat buď na základě API této služby nebo bude muset nějakým způsobem využít JavaScript, případně AJAX, záleží na možnostech služby pro monitoring serveru. Dále je třeba definovat, zda se bude ikonka obnovovat vždy po 60 sekundách nebo jen pokud dojde k načtení další stránky…

    Pro obnovování (rotování) různých obrázků v záhlaví je možné použít např. plugin Cimi Header Image Rotator, který má několik různých efektů.

    #11069

    johl
    Participant
    Web

    Zatím díky, kouknu po tom API, jde o status z Minecraft serveru, kde se to vytváří pomocí herního pluginu. mrknu se na to.

    #11070

    johl
    Participant
    Web

    Koukal jsem na to data mohu získat pomocí JSONu, takže už jen jak integrovat do šablony potřebný PHP kod, resp. kam ho umístit aby to šlo přes ten obrázek záhlaví.

    #11071

    admin
    Keymaster
    Web

    To bude potřeba vyzkoušet, důležité je zejména to, jaké HTML vrací ten PHP kód a tedy jak ho nastylovat, aby se zobrazoval přes obrázek v záhlaví. Máte někde nějakou ukázku? Samotný kód asi jednoduše vložíte do nějakého souboru šablony (patrně header.php), ale další úpravy už záleží na konkrétním obsahu… Možná také nebudete muset zasahovat do souborů šablony, ale bude stačit použít akci wp_head.

    #11072

    neteyescz
    Participant

    Minecraft znám, čas od času ho hraji, je dobře, že vznikají české servery :)

    Pokud vím, tak Fakaheda dodává i nějáký vlastní kód, pokud se jedná o PHP, tak

    je řešení vcelku jednoduché.

    1) – Do “header.php” vložíte kód:

    <div id=Fakaheda_banner" style="z-index: 100;position: absolute; left: xy px; top: xy px">
    Kód, obrázek či cokoliv jiného
    </div>

    Kód by měl logicky zapříčinit, že se banner umístí nad hlavičku v určené pozici (musíte vyzkoušet”) a díky vysokému z-indexu ji překryje. Nezkoušel jsem, ale mělo by to jet.

    S Pozdravem,

    Neteyes.cz

    #11073

    admin
    Keymaster
    Web

    neteyescz: Přesně tak jsem to myslel, pouze s tím, že samotný kód ze serveru už možná nějaký div (či jiný HTML prvek) vrací, který pak stačí pouze nastylovat v souboru style.css. I uvedeném případě by bylo asi přehlednější oddělit HTML od CSS:

    1) header.php

    <div id="Fakaheda_banner">
    Kód, obrázek či cokoliv jiného
    </div>

    2) style.css

    #Fakaheda_banner { z-index: 100; position: absolute; left: xy px; top: xy px; }

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti