záhadné mizení příloh

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #29461

    ota.n
    Participant

    Dnes jsem se setkal se záhadným mizením příloh nalinkovaných do příspěvků. Uživatel vytvoří příspěvek, vloží do něj odkaz (zpravidla na pdf které nahrál přes knihovnu médií), přiřadí k příspěvku rubriku a následně pomocí pluginu Post Expirator určí termín zveřejnění a termín přesunu do archivu. Takto se to děje asi rok a půl a nyní bylo zjištěno že u nezanedbatelného množství příspěvků (přesunutých do archivu = pomocí Post Expiratoru změna rubriky) nefungují ty odkazy, resp. fungují ale chybí ty soubory. Nepodařilo se mi vysledovat souvislost ať už s délkou názvu či s použitím češtiny v názvu.
    Napadá někoho co by to mohlo způsobovat (tedy kromě záškodníka který možná získal přístupové údaje uživatele a cíleně škodí)?
    Díky

    #29465

    admin
    Keymaster
    Web

    Zajímavé, jako prvního podezřelého bych asi viděl právě plugin Post Expirator, i když by podle popisu neměl mazat mediální soubory… Nebo by to mohl dělat nějaký jiný (např. optimalizační) plugin?

    Děje se to pouze u příspěvků, které byly pomocí tohoto pluginu přesunuty do archivu? Děje se to u všech příspěvků nebo konkrétního typu souboru (nebo mají něco společného)? Odkazy v příspěvku zůstanou, ale nefungují? Odkazovaný soubor neexistuje ani na FTP ani v databázi?

    #29471

    ota.n
    Participant

    Ano, zatím dohledáno že jen u těch s Post Expiratorem.
    Soubory nemají nic společného (PDF, DOC i XLS).
    Ano, odkazy zůstávají a fungují, ale skončí hláškou “stránka nenalezena” protože soubor neexistuje (neleze nalést přes FTP ani v nějaké jiné složce než kde by měl být).
    Databázi jsem ještě nekontroloval.
    Zatím jsem zapnul logování činnosti PostExpiratoru a ten koš na média a budu to nějakou dobu z povzdálí sledovat.

    #29474

    admin
    Keymaster
    Web

    Perfektní, pokud na něco narazíte, tak dejte prosím vědět, zařadím si to sbírky obskurních chyb :-)

    #29977

    ota.n
    Participant

    Tak po více jak měsíčním sledování musím konstatovat že ona “chyba” se znovu neopakovala, takže jediné co to mohlo způsobit mě napadlo že obsluha nastavila pomocí PostExpiratoru expiraci i pro ony přílohy (ono to kupodivu jde, když se jeden snaží, a ona příloha pak expiruje do neznáma) i když tvrdí že ne.

    #29998

    admin
    Keymaster
    Web

    :-) Zajímavé… Jediné co mě napadá, že by to šlo možná dohledat v databázi, pokud byste měl dump z doby těsně předtím, než proběhlo smazání (musela by tam být data, že se mají přílohy časem smazat).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti