Zadání špatné adresy webu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Zadání špatné adresy webu

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Azifaral a poslední změna je stará 6 let.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #34933

    Terkaj
    Participant

    Zdravím,

    coby absolutní začátečník pracuju s wordpressem vždy metodou pokus – omyl. Zatím jsem se vždy dopracovala k dobrému výsledku, až tentokrát se mi tato metoda nevyplatila.
    Mám web na doméně na které jej mít už nechci a chtěla jsem jej převést na jinou doménu, v záložce nastavení byla možnost zadat adresu webu, tak jsem to zkusila a to byla chyba. Od té doby se nemůžu dostat do administrace, protože už je jakoby přesměrovaná na jiný web, na tom ale není tento redakční systém a tak nemůžu změnu provést ani na něm. No a teď opravdu nevím co s tím, poradíte prosím?
    Děkuju moc
    Tereza J.

    #34935

    admin
    Keymaster
    Web

    Podobný problém jsme řešili už několikrát, popsáno je to dobře ve starším tématu, kde najdete postup, jak to vrátit zpět prostřednictvím změny databáze. Nastavení URL adres není možné jen tak jednoduše změnit, aniž byste tomu přizpůsobil další funkčnost na serveru (změnu umístění, přesměrování, atd).

    #34938

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    no v této chvíli už není jiná cesta než uvedenou adresu změnit přímo v databázi. Nejlépe pomocí phpmyadmin se přihlásíte ke své databázi, přístupové údaje jste si buď tvořila sama a nebo jste jej dostala od poskytovatele webhostingu. Zde si najdete tabulku wp_options – viz červená šipka (tedy z největší pravděpodobností to bude options s předponou wp_ – takto je to totiž defaultně při instalaci wordpressu, takže by to bylo jinak, pouze v případě, že by ta instalace proběhla s uživatelskými úpravami. V této tabulce najdete položky siteurl a home (modré šipky) a u nich uvidíte vámi zadané url adresy (zelené šipky). Dáte upravit (oranžové šipky), zde se vám vždy otevře okno, kde budete moci změnit stávající url na vámi požadovanou, kde ten redakční systém je uložený. Vždy uložíte a měla by jste se dostat do administrace.

    Attachments:
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti