YouTube

Zvolené téma obsahuje celkem 11 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 9 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (z celkem 12)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1687

    petrvybiral
    Participant

    Dobrý den, nevíte prosím, jak u videa vloženého do WordPressu z YouTube, zamezit zobrazení nabídky různých dalších clipů po ukončení přehrávaného videa? Občas se zobrazí tematicky ne zrovna vhodné nabídky. Díky moc.

    #11584

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud jde o související videa, tak by to mělo jít docela jednoduše. Slouží k tomu parametr rel, který je ale v rámci odesílaného oEmbed kódu defaultně nastaven tak, aby se video zobrazovalo. Budete si tedy muset napsat funkci, která tomu zamezí. Příklad si můžete vzít z tohoto vlákna, kde jsme řešili skoro to samé (pouze tam šlo o překrývání, tedy parametr wmode) a můžete jen snadno celou funkci upravit.

    A nebo jsem také našel takový malý jednoduchý plugin Hide YouTube Related Videos, který už podle názvu dělá to samé.

    #11585

    petrvybiral
    Participant

    Díky za pomoc. Plugin jsem aktivoval a je to bohužel pořád s nabídkami na konci. Parametr rel bych změnil rád, ale vůbec nevím kam ho umístit. Mám z YouTube vložený tento odkaz – httpvh://youtu.be/Tl-u4HShtug

    #11586

    admin
    Keymaster
    Web

    Plugin otestován a funguje perfektně, ale pouze pokud vkládáte videa do příspěvků standardním způsobem. Podle URL adresy httpvh:// patrně používáte plugin Smart YouTube PRO, kde to samozřejmě nefunguje. Můžete tam ale zkusit přidávat parametry přímo do adresy, tedy:

    httpvh://youtu.be/Tl-u4HShtug?rel=0

    #11587

    petrvybiral
    Participant

    Parametr jsem do adresy přidal a je to pořád s odkazy na konci. Standardním způsobem (bez Smart YouTube PRO) jsem video vložil, bohužel mí to na stránkách ořezalo spodní část videa (tu kde je lišta s tlačítkem play/pause) a nedokázal jsem to napravit.

    #11588

    admin
    Keymaster
    Web

    To je podivné, bylo by možné to někde vidět? Jakou verzi WordPressu a pluginu používáte?

    #11589

    petrvybiral
    Participant
    #11590

    Fodge87
    Participant

    Jsem vážně amatér, ale není problém v této části kódu (řádek 115):

    <p><span class="youtube"><iframe title="YouTube video player" class="youtube-player" type="text/html" width="640" height="385" src="http://www.youtube.com/embed/Tl-u4HShtug?wmode=transparent&fs=1&hl=en&modestbranding=1&iv_load_policy=3&showsearch=0&rel=1&theme=dark&hd=1" frameborder="0" allowfullscreen></iframe></span>?rel=0</p>

    kde by mělo spíše být:

    <p><span class="youtube"><iframe title="YouTube video player" class="youtube-player" type="text/html" width="640" height="385" src="http://www.youtube.com/embed/Tl-u4HShtug?wmode=transparent&fs=1&hl=en&modestbranding=1&iv_load_policy=3&showsearch=0&theme=dark&hd=1&rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe></span></p>

    ?

    #11591

    Lukenzi
    Participant

    </span>?rel=0</p> tam opravdu být nemá

    #11592

    admin
    Keymaster
    Web

    Fodge87: Dobrý “úlovek”, díky!

    Problém bude opravdu asi v HTML kódu. Místo URL adresy na samostatném řádku, tam bylo patrně vloženo něco v této podobě:

    <span class="youtube">httpvh://youtu.be/Tl-u4HShtug</span>?rel=0

    URL adresa tak byla rozdělena a nemohla být správně zpracována. Upravit to můžete v záložce HTML editoru, měla by tam zůstat pouze samotná URL adresa:

    httpvh://youtu.be/Tl-u4HShtug?rel=0

    P.S. Díval jsem se ještě na nastavení pluginu a patrně není vůbec potřeba přidávat do URL adresy videa část ?rel=0, protože je tato možnost přímo v nastavení pluginu a ovlivníte tím i všechna dříve vložená videa. Ve výchozím nastavení (menu Nastavení – Smart Youtube) je označena volba “Include related videos” a stačí to změnit na “Do not include related videos”.

    #11593

    petrvybiral
    Participant

    Díky moc, opravdu to šlo nastavit přímo v Smart Youtube pomocí volby – Do not include related videos.

    #11594

    admin
    Keymaster
    Web

    Někdy je řešení jednodušší než se na první pohled zdá :-) Ale mělo by to fungovat i s tím parametrem na konci URL adresy videa (nezkoušeno).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (z celkem 12)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti