WP Beta aktualizace

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Dan a poslední změna je stará 3 roky, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #38846

    Dan
    Participant

    Zdravím – některé weby se mi automaticky aktualizovaly na 5.5.3-alpha-49449. Nejsou v žádném beta programu (jsou to ostré weby klientů) – mám trochu obavu o funkčnost a bezpečnost. Dá se někde zabránit automatické aktualizaci na betaverze? Díky za nakopnutí.

    #38849

    JKovac
    Participant

    Dobrý den,
    pokud si aktualizace ohlídáte sám tam můžete vyzkoušet.
    Disable All WordPress Updates
    Pokud chcete potom aktualizace udělat, doporučuji zálohovat si web (třeba pomocí Duplicator – WordPress Migration Plugin) plugin deaktivovat, provést aktualizace, zkontrolovat jestli vše chodí jak má a znovu plugin aktivovat.

    #38851

    mirekk
    Participant
    Web

    Jde to i bez pluginu pomocí editace wp-config
    Stačí upravit takto: define( 'AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED', true );

    #38852

    JKovac
    Participant

    mirekk: Jasně, ale pro laika je jednodušší plugin. Za druhé, chtělo by to vytvořit Child Theme aby se na to nemuselo myslet při aktualizaci šablony.

    #38875

    admin
    Keymaster
    Web

    Toto byla vcelku unikátní situace, kdy poprvé za celou dobu fungování automatických aktualizací došlo k chybě a mnoho webů bylo aktualizováno na vývojářskou (alfa) verzi, podrobnosti najdete třeba v tomto článku. Myslím, že se mnoho uživatelů dost “vyděsilo” a dojde k nějakému přísnějšímu nastavení procesů při vydávání nových verzí WordPressu.

    A co se vlastně stalo? Téměř nic, verze 5.5.2 byla totožná s alfa verzí, takže k žádným problémům nedošlo, pouze si toho mnoho uživatelů všimlo :-) Celé to pak bylo opraveno tím, že vyšel WordPress 5.5.3, jehož jediným cílem bylo toto srovnat do původního stavu.

    Osobně bych se i přes problémy stále přimlouval za to, aby uživatelé automatické aktualizace (malých verzí) nevypínali, protože jsou v nich hlavně opravovány bezpečnostní problémy a nemají vliv na funkčnost. A pořád je to pohodlnější než to dělat ručně, zatím se nikdy nic vážného nestalo. Spíše řeším problémy u těch, kteří si automatické aktualizace vypnou a následně dojde k zavirování webu, protože po každé objevené bezpečnostní chybě už čeká mnoho robotů na to, aby odhalilo ty, kteří si dávají s aktualizacemi načas…

    #38899

    Dan
    Participant

    Díky – já si to myslel že je to jen nějaká chyba (stalo se to nakonec asi jen u 3 instalací z cca 60). Hledal jsem i nějakou souvislost mezi těmi weby ale nic jsem neobjevil. A hned tuším druhý den se aktualizovalo vše na 5.5.3

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti