WordPress – objednávkový formulář

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) WordPress – objednávkový formulář

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  dejvic a poslední změna je stará 3 roky, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #35937

    dejvic
    Participant

    Ahoj všem, omlouvám se za možná “LAMA” otázku.
    Mám své stránky vytvořené ve WP a potřeboval bych tam
    vyřešit jednu stránku s objednávkovým formulářem, kde budou na výběr 3 roletky a dle výběru se spočítá cena a zašle se klientovi a adminovi na email. Prosím pomohl by me někdo s tím? dekuji David

    #35938

    Jakub
    Participant
    Web

    Napište mi na knytl@wpkompletne.cz a podívám se na to.

    #35939

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    používám Caldera Forms a ten něco takového umí, viz video. A samozřejmě, protože se jedná o standardní formulářový systém, tak to odeslání na více různých emailů není problém.

    #36062

    admin
    Keymaster
    Web

    @dejvic: Podařilo se to nějak dořešit? Jaké řešení jste nakonec použil?

    #36156

    dejvic
    Participant

    díky za tipy. Bohužel jsem zatím zvládl nainstalovat nový server, + WORDPRESS a aktuální verzi PHP. Mam nainstalovanou i Calderu a ted prosím který z pluginů na to použít? Řešil jste to někdo, ať jich nemusím zkoušet více? Děkuji.

    #36157

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    no žádný další plugin nebudete potřebovat. Pokud se podíváte na to video na které jsem vám dával odkaz tak to uděláte právě pomocí Caldera Form.

    #36164

    dejvic
    Participant

    super, díky Azifaral za pomoc. Skvělá záležitost, vše se vyřešilo.

    Jen menší problém.
    Potřebuji vložit na formulář samotný text, to bohužel nevím jak, a potom vytvořil jsem formulář a dole tlačítko SUBMIT- odeslat objednávku, ale bohužel tlačítko se zobrazí pouze pokud na něj najedu myší.

    Nevíš jak ho zobrazit napořád.

    #36165

    Azifaral
    Participant
    Web

    Pokud se jedná o vložení textu mezi jednotlivé formulářové bloky, tak tam existuje blok HTML, tzn. uděláte nový blok do kterého vkládáte nový field a ten field je Content – HTML (viz. přiložený obrázek). Tam už se ale musí to HTML definovat klasicky pomocí HTML tágů, tam už wysiwyg není (viz druhý obrázek).

    Pokud by se jednalo o nějaký dlouhý text před a po formuláři, tak to je normální post/page a ten formulář vložíte někde mezi.

    Co se týká Submit buttonu, tak tam asi bude nějaký konflikt s CSS, z největší pravděpodobností se šablonou. Je to možné někde vidět?

    #38421

    Kostelnik
    Participant

    Zdravím,
    potkal mě stejný problém s neviditelným tlačítkem ve vytvořeném formuláři v Caldera Form. Objeví se pouze, když na něj najedu myší. Po instalaci pluginu Caldera Form vše fungovalo bez problémů, včetně správně zobrazeného tlačítka. Po čase se button submit stal neviditelný. Zkusil jsem smazat všechny vytvořené formuláře a smazat i plugin Caldera Form. Pak jsem plugin znovu nainstaloval a problém bohužel nezmizel, tlačítko stále není vidět. Zkusil jsem i vypnou ostatní pluginy, jestli nedohází ke kolizi,ale bez výsledku.
    Nejsem si jistý, ale mám pocit, že se problém skrytého tlačítka objevil po instalaci dalších dvou pluginů pro tvorbu formuláře – weForms a Ninja Forms, které jsem chtěl otestovat pro tvorbu jednoho formuláře. Oba tyto pluginy jsem zase odinstaloval.
    Dokážete mi prosím s tím pomoci, nerad bych přestal plugin Caldera Form používat.
    Děkuji.

    #38428

    Kostelnik
    Participant

    Vyřešeno, udělal jsem svoji první úpravu CSS a už to funguje.

    #38761

    dejvic
    Participant

    ahoj, mám dotaz ještě k tomuto objednávkovému formuláři.
    Mám zde vytvořeno pole “number” což představuje částku objednávky.
    Potřebuji někde udělat vynásobení tohoto čísla (+ DPH, tedy *1,21) a následně to zaokrouhlit do hodnoty, kterou uvedu jako výslednou hodnotu v emailu, který odešlu zákazníkovi. Prosím poradíte mi jak to vyřešit.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti