WordPress na NAS disk Synology

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem WordPress na NAS disk Synology

Zvolené téma obsahuje celkem 14 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Michal a poslední změna je stará 9 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (z celkem 15)
  • Autor
    Příspěvky
  • #19561

    Zdeny1234
    Participant

    Zdravím,
    mám NAS disk Synology a na něm mi běží Web pod WP. Nyní bych chtěl udělat druhou instalaci WP pro druhý, úplně jiný web, rovněž na NASu. Nějaký typ jak nato?

    #19580

    admin
    Keymaster
    Web

    Myslím, že bude potřeba nainstalovat DNS server, případně vhodně nastavit složky pro příslušné domény. Zkuste projít následující návod (anglicky), případně související témata. A jen pro zajímavost, na NAS provozujete normální veřejné weby (takže ho máte jako “hosting”) nebo jen něco interního?

    #19590

    Zdeny1234
    Participant

    První web co jsem zkoušel rozjet na NAS disku je zkušební, nedodělaný a neoptimalizovaný. Ale je to plnohodnotný web a mám ho jako hosting na svém NASu. Jen ta odezva z venčí je trošku pomalejší, chce si s tím trošku pohrát a já nejsem IT, takže se to postupně učím. Teď se snažím rozjet dva weby právě z tohoto NASu. Díky za radu.

    #19591

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za odpověď! Docela by mě toto téma zajímalo a pokud se podaří rozchodit vlastní “server” a budete mít nějaké další zkušenosti (např. rychlost a stabilita), tak bychom je tu určitě uvítali. Hodně bude asi záležet na poskytovateli připojení (před pár dny jsme měli zrovna půl dne výpadek kvůli bouřce), ale pro méně navštěvované (či domácí) weby by to nemusel být zásadní problém. Jaký máte konkrétně typ NAS?

    #19592

    Zdeny1234
    Participant

    ano, myslím, že uploadem to taky může být. Je to typ DS213j Synology

    #19596

    Zdeny1234
    Participant

    Lze nainstalovat do stejného adresáře dva WORDPRESSy ? Např. aby se jedna instalace na místo adresáře WORDPRESS jmenovala např. JABLKO, a druhá instalace namísto WORDPRESS jmenovala např. OVLADAC ? Tyto názvy by tedy byly instalací wordpressu a současně i jmény webů.

    #19607

    admin
    Keymaster
    Web

    Nevím, jestli tomu přesně rozumím. Každá instalace WordPressu by měla mít svůj vlastní adresář a pomocí DNS do nich nasměrujete domény, kde se budou zobrazovat? Nebo můžete použít jednu instalaci WordPressu (Multisite) a tam přidávat jednotlivé weby v adresářové struktuře (a zdrojové soubory WordPressu budou jen na jednom místě).

    #19671

    Zdeny1234
    Participant

    Zdravím, pro začátek jsem se rozhodl zprovoznit pouze jeden web, který mám na NAS disku. Podařilo se mi nastavit porty přesměrování, ale to je tak všechno. Bohužel mám problém, nezobrazují se mi obrázky, pozadí včetně formátovaní. Předpokládám, že bude někde problém s nastavení cesty. Ale kde přesně, nevíte? Díky za radu.

    #19714

    admin
    Keymaster
    Web

    A samotný obrázek (bez WordPressu) se zobrazí? Podle toho poznáte, zda je problém někde v nastavení cesty v souvislosti s WordPressem nebo obecně na celém “serveru”. Je někde přístupná ukázka na doméně?

    #19899

    Zdeny1234
    Participant

    Zdravím,
    chtěl bych se zeptat na následující: mám na NAS disku Web a na něm ve WordPressu se snažím rozchodit objednávkový formulář v pluginu Gravity. Formulář mám vytvořený a když dám odeslat, napíše odesláno, ale na požadovaný mail na Seznamu nedojde. Zajímalo by mě, zda je nutné si pohrát s nastavením u regitrátora (v mém případě Web4u) nebo je třeba jen správně nastavit NAS disk, kde mám mimo jiné nainstalovaný Mail Server ? Na routeru mám rovněž povolen port 25, který slouží pro mailovou komunikaci. Děkuji za případnou radu

    #19903

    admin
    Keymaster
    Web

    Odesílat emaily prostřednictvím PHP by mělo být možné, i když budete mít špatně nastavené DNS u registrátora (MX záznam). Potom email sice nedojde do schránky na konkrétní doméně, ale odeslaný by měl přesto být. Pokud používáte k testování nějaký freemail, tak by to mělo být asi v pořádku. Hledal bych tedy problém nejdříve v nastavení emailového serveru, podívejte se hlavně na logy, zda byl vůbec pokus email odeslat a co se s ním stalo. Může to být také problém s pluginem či funkcí wp_mail(), takže zkuste nejdříve otestovat klasickou PHP funkci mail().

    #20040

    Baron
    Participant
    Web

    Na Synology NASu lze provozovat mnoho zcela nezávislých webů. Stačí jen v základní složce ../web vytvořit další složky. Např. ../web/wordpress nebo ../web/phpbb nebo ../web/mujobchod apod.
    Co složka, to web! Jednoduché :-)
    Směrování různých domén do správných složek se nastaví v administraci NASu, v položce “webové služby” pomocí Virtual Host.
    Vyplníte název složky, do které má směrovat http://www.mojedoména.cz a port 80.
    Příklad:
    složka ../web/shop
    doména http://www.mujkseft.cz
    port 80

    To je vse :-)

    Samotné instalace WordPresů (nebo čehokoliv) už probíhají standardně…
    …nakopírovat inst. soubory do požadované složky (např. ../web/mujsuprweb) …vytvořit databázi pomocí phpMyAdmin

    Snad jsem na nic nezapomněl…
    Nezapomeňte si ve správě vaší domény nastavit MX záznamy, aby domena(y) směrovaly na IP vašeho NASu.

    #20056

    admin
    Keymaster
    Web

    Baron: Díky moc za perfektní vysvětlení! Byly tam nějaké problémy s odesíláním automatických emailových notifikací ze strany WordPressu (mail server)? Muselo se něco nastavovat nebo by to mělo vše bez problémů fungovat v nějakém defaultním nastavení?

    #20076

    Baron
    Participant
    Web

    Nikdy jsem nic takového nenastavoval. Stačí mí správně nastavení k internetu.

    S MailServer nemám zkušenost, protože jsem zatím neměl tu potřebu o použít…

    #21611

    Michal
    Participant

    Dobrý den. Mám dva dotazy k hostování webu na Synology.
    1/ Jak docílím, aby každý web ve složce “web”, měl vlastní ftp přístup? Nyní mohu nastavit pro každého uživatele práva do celé složky web – a to se mi nechce.?

    2/ wordress a pluginy ve složce “web” nemohu aktualizovat. Píše mi to, že heslo a jméno nesouhlasí, ale aktualizuji s admin přístupem do Synology…?

    Děkuji za rady

    Michal

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (z celkem 15)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti