WordPress MU + SQlite

Zvolené téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel  k4m1l a poslední změna je stará 11 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazen 1 příspěvek (z celkem 1)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2832

    k4m1l
    Participant

    Zdravím nemáte někdo zkušenosti s wordpress MU a SQlite? Přesněji potřebuji toto:

    Hlavní systém tedy stránku v rootu + network admin + informace o síti webů, domain maping, vzhledy a uživatele uložené v MySQL (PGSQL). Tedy přesně Chci mít všechno v MySQL kromě dat jednotlivých webů – subdomén, domén a subadresářů. Ty bych chtěl ukládat do SQlite. Přesněji každý do své vlastní SQlite DB – tedy vlastního souboru kvuli přenositelnosti. Máte s tím někdo zkušenosti? Už takhle mi dalo spoustu práce aby WP uměl namapovat domény, 2. a 3. řádu + subadresáře na jednotlivých doménách, najednou. Ale s tímhle si pořád nevím rady.

    Jde mi především o škálovatelnost celé aplikace, protože mám v plánu spravovat jednou instancí wordpressu velké množství domén, uživatelů atd. Databázově je to hrozně náročné. Na svém serveru už má databáze skoro 300 MB a nějakých 16500 tabulek a ty jsou všechny poloprázdné (max stovky záznamů). Další růst je na běžných hostinzích téměř nemožný a přitom jde jen o servírování dat v řádech jednotek kb z databáze a pár obrázků. Ovšem tohle SQlite řešení by mi tenhle problém odstranilo. Nehledě na to, že tahle databáze je o několik řádů rychlejší než MySQL pokud jde o takhle malý data. A z jednoho hostingu by tak byl systém schopný obsloužit stovky webů čímž by byly náklady minimální.

    V podstatě jde o to aby každá substránka wordpressu netvořila nových 11 tabulek, ale aby si vytvořila vlastní SQlite db. Problémem jsou transakce a pokročilejší funkce mezi databázemi, ale bez toho se objedu.

    Prosím o odpověď je někoho kdo tomu rozumí. Rady typu: Zkus tenhle plugin, tohle nejde, atp. jsou mi k ničemu. Všechno jde, ale pluginy to nevyřeší, vyzkoušel jsem snad všechny co mají co dočinění s SQlite.

Aktuálně je na stránce zobrazen 1 příspěvek (z celkem 1)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti