WordPress kolik času zabere správa

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem WordPress kolik času zabere správa

Štítky: , ,

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  pavlas a poslední změna je stará 7 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #32172

    pavlas
    Participant

    Dobrý den, aktivoval jsem si webhosting u společnosti one.com. Je to základní balíček, kde mám možnost mít pouze 5 stránek. To mi přijde dost omezené. Přechod na verzi umožňující vytvoření až 100 stránek pak stojí ročně celkem cca 2000 Kč. Avšak mají 24 hod podporu a instalace prakticky všech komponentů je hodně jednoduchá. Správu pak zvládne i naprostý laik. Avšak 2 tis./ rok se mi moc platit nechce.

    Proto zvažuji, že si nainstaluji WordPress sám a koupím hosting u Wedosu. Jenže pár lidí mne varovalo, že prý nezvládnu si to zabezpečit, že musím kdeco koupit. Tzn. šablonu, pluginy a další komponenty. A že prý stejně nezvládnu si to sám spravovat, pokud jsem laik. Že se musí taky zadávat jakési kódy apod. A tak nakonec stejně to budu prý muset nechat někým spravovat, komu budu platit hrozné částky.

    Prosím o radu, co je pro mne jako laika rozumnější?
    Děkuji předem za rady.

    #32174

    drowned
    Participant
    Web

    2000 platit je zbytečné. Jsou webhostingy, které nabízejí již wordpress předinstalovaný za daleko nižší částku. Ani platit šablonu nemusíte pokud Vám stačí to co nabízí wordpress zadarmo v základu (drobné úpravy lze udělat v administraci WP). Speciální pluginy nemusíte kupovat. K zabezpečení stačí bohatě Akismet, který je též v základní instalaci wordpressu a hlavně silnější heslo do administrace (WP ukazuje sílu hesla).

    Pokud budete potřebovat poradit je na internetu spoustu návodů “jak na wordpress” i zde na fóru je plno užitečných rad…

    #32186

    JKovac
    Participant

    Dobrý den,

    jak píše @drowned 2000 je už opravdu dost. Asi kvůli tomu jejich Website Builderu. Ta cena je otázkou. Pokud se o stránky budete starat sám, opravdu stačí Wedos za 30Kč měsíčně. Někdy je lépe si připlatit kvůli automatickým zálohám. Má to výhodu, že nemusíte myslet na zálohy stránek a i kdyby Vám je někdo napadl vždy máte možnost se vrátit zpět a zabezpečit si je. Ikdyž jsou i pluginy (dokonce zdarma) které automaticky zálohují stránky. Dokonce i na cloudy.
    Jak již psal @drowned pluginů na zabezpečení je spousta a i kvalitních a zdarma. Tak jako šablon. Myslím, že pokud se jim budete aspoň trochu věnovat nemusíte se ničeho bát a vystačíte si pouze s cenou za hosting.

    Pokud máte strach ze samotného WP, že jej nezvládnete spravovat a pokud to nebude vadit @admin tohoto fóra, dejte sem e-mail adresu a já Vám na určitou dobu zdarma nainstaluji WP na subdoménu svého testovacího hostingu, kde si jej budete moci vyzkoušet.

    Taky jsem kdysi začínal.

    #32191

    pavlas
    Participant

    Děkuji za ochotu mi pomoci. Chci se ještě zeptat, zda máte někdo zkušenosti s tímto poskytovatelem Mklik:
    http://www.mklik.cz/

    Na rok chtějí tisícovku, což už je přijatelné. Nevíte někdo, jak to je s těmito poskytovateli? Když např. WP vydá aktualizaci, tak zda to sami aktualizují a zda se vůbec starají o zabezpečení stránek? Nebo v čem spočívají ještě výhody kromě asi jednodušší správy stránek? Které poskytovatele byste případně ještě doporučili? U WEDOSU si člověk musí dělat od A do Z vše sám, že? Díky předem za info.

    #32192

    mirekk
    Participant
    Web

    Z Všeobecných podmínek jsem se nedozvěděl, jaký hosting je používán. To je dost důležité. A k vašemu dotazu ohledně zabezpečení jsem se dočetl:

    Provozovatel usiluje o maximální dostupnost poskytovaných služeb a nenese odpovědnost za ztrátu nebo poškození uložených dat.

    Jinak osobně nemám žádnou zkušenost s podobnými službami.

    #32196

    JKovac
    Participant

    Bohužel asi málokdo tady na fóru, kdo radí ostatním, bude využívat hosting, kde vše udělají za něj. Takže v tomto směru Vám těžko někdo poradí.

    Ale pokud to vezmeme ze všeobecného hlediska.

    1. I u Wedosu si nainstalujete WP jedním kliknutím. Sice tam mají stále starou verzi, ale ihned po instalaci si ji můžete aktualizovat.

    2. Co se týče aktualizací, tak desetinkové aktualizace si WP provádí sám. Velké aktualizace na novou verzi WP Vám neudělá ani poskytovatel, protože je vždy doporučena záloha a není zaručena funkčnost se všemi pluginy a šablonami.

    3. Vámi používané pluginy a šablony Vám určitě aktualizovat nebude, protože je jich tolik, že by to technicky nebylo možné. Snad pouze jen v tom případě, že by měl nějak omezeno které pluginy a šablony můžete používat. Což je u WP dost omezující.

    Jinak nevím co myslíte tím “dělat od A do Z vše sám”, ale jak jsem již psal. Instalace je jedním klikem a administrace (tvoření si stránek) je na Vás všude.

    #32199

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud nemáte nějaký náročný web (specifický eshop, atd), tak si bohatě vystačíte s Wedosem (či jiným poskytovatelem). Nenechte se zviklat žádnými hrozbami, že to nezvládnete, že to je moc práce, riziko bezpečnosti, atd. Pokud se budete chovat jako “normální” uživatel, tak nic z toho není problém. Kupovat nemusíte nic (ani pluginy ani šablony) a dokonce bych to ani nedoporučoval, protože až na vyjímky jde o problematické věci. Pokud si vystačíte se základními funkcemi, tak se mnoha problémům vyhnete…

    Co budete opravdu muset udělat? Nainstalovat WordPress, vybrat a nainstalovat šablonu + pluginy (pokud je budete potřebovat). A to je všechno (a je to stejná činnost, jakou budete muset udělat i u jiných placených služeb).

    – Bezpečnost: Není třeba instalovat nějaké speciální bezpečnostní pluginy, jediné, co byste měl mít, je bezpečné heslo. A “nekrást” zavirované placené šablony a pluginy. A nevypínat automaticky spouštěné bezpečnostní aktualizace.

    – Aktualizace: Důležité aktualizace se nainstalují samy, není třeba nic řešit. Klidně používám na mnoha webech ještě teď starší verzi 4.4.x či nějakou jinou. Pokud jde o prezentační weby, tak to moc neřeším (většinou až s nějakou úpravou webu). Pokud máte hodně pluginů, tak to ale občas aktualizovat chce (mohou mít nové bezpečnostní verze). Znamená to jednou měsíčně se přihlásit do administrace a odklikat aktualizace (práce na 5 minut) nebo povolit automaticky spouštěné aktualizace pluginů.

    – Zálohování: Wedos weby automaticky zálohuje (podmínky), jen případná obnova stojí cca 500 Kč. Většina uživatelů to použije jednou za 5 let, když se opravdu stane něco nečekaného. Ale Wedos zdarma nabízí i službu Wedos Disk, kam si můžete posílat vlastní zálohy pomocí nějakého pluginu. Osobně to dělám tak, že když chci na webu dělat něco důležitého (nový plugin, aktualizace WordPressu, atd), tak kliknu na vytvoření zálohy, za minutu je hotová, provedu, co jsem chtěl, vše dobře dopadne a zálohu nakonec ani nepotřebuji :-)

    Podobné téma o výběru hostingu máme zde.

    Samozřejmě něco jiného je případ, kdy potřebujete web servisovat (občas doprogramovat nějaké funkce, aktualizovat různé složitější procesy, atd). Pokud máte ale vlastní jednoduché weby, tak se většinou není třeba něčeho obávat. A můžete to třeba sám vyzkoušet, Wedos případně do sedmi dnů vrátí zaplacené peníze.

    #32226

    pavlas
    Participant

    Díky moc za cenné informace. U One.com jsem to v rámci 14 denní záruky ukončil a zítra chci převést doménu k Wedosu a nainstalovat WP. Našel jsem tento celkem dobrý návod na instalaci, tak snad to bezproblémů půjde.

    https://www.seduo.cz/vytvorte-si-web-pomoci-wordpressu-za-20-min/lekce/1

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti