WordPress 3.1.3 převod na WordPress MU

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress WordPress 3.1.3 převod na WordPress MU

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  rbartuska a poslední změna je stará 11 let, 9 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #996

    ramesp
    Participant

    Potřebuji změnit klasický WP na WP MU. Na klasickém WP mám cca 100MB, fotky, články, souboru, pdf, rubriky, pluginy. Pokud převedu tento klasický WP na WP MU neztratí se mi tyto data? Mám rovnou instalovat WP MU , nebo se něco nastavuje? Díky

    #8471

    admin
    Keymaster
    Web

    Data by se neměla ztratit, ale pro jistotu určitě vše zazálohujte. Víceuživatelská verze (Multisite) je součástí WordPressu, takže už stačí jen pokračovat podle návodu (anglicky).

    Pokud chcete používat subdomény, musíte nastavit webserver (Apache), aby umožňoval libovolné přesměrování (tzv. wildcard alias).

    Dále přidáte do souboru wp-config.php následující kód:

    define('WP_ALLOW_MULTISITE', true);

    A už se vám objeví v hlavním levém menu v administraci nová položka Nástroje – Síť webů (či Network Setup). Pak už zase pokračujete podle dalších pokynů. Pokud se něco nezdaří nebo nebude vědět jak dál, tak se klidně ptejte…

    #8472

    neteyescz
    Participant

    A jenom doplním že na záloha databáze můžeš využít služby tohoto pluginu:WP-DB-BACKUP.

    #8473

    ramesp
    Participant

    Tak jeden web jsem převedl tak jak by to mělo fungovat. Při instalaci to nabídne: sub- domains a su-directories, což je na výběr jestli subdomény a nebo složky. A vše funguje.

    Na druhém webu, jiném hostingu mám problém s touto hláškou :

    “Because your install is not new, the sites in your WordPress network must use sub-domains. The main site in a sub-directory install will need to use a modified permalink structure, potentially breaking existing links.”

    Máte s tím nějakou zkušenost. Na webu jsem našel nějaké rady:

    http://journalxtra.com/2010/07/how-to-force-multi-site-to-use-subdirectories/

    Není na to ještě něco jiného?

    #8474

    admin
    Keymaster
    Web

    Ta hláška upozorňuje na to, že chceš instalovat víceuživatelskou verzi WordPressu na web, který existuje již více než 30 dní. Z toho důvodu je doporučeno použití subdomén, protože s adresáři by mohlo dojít ke konfliktu trvalých odkazů.

    Pokud máš na webu třeba stránku “Test”, tak může mít adresu mojedomena.cz/test. A když použiješ instalaci do podadresářů, tak by mohl někdo vytvořit web s názvem “Test”, který by pak měl nevyhnutelně stejnou URL adresu ve tvaru mojedomena.cz/test. A pro jeden odkaz by tak existovaly dvě různé možnosti, což způsobuje problémy. Proto tě to nutí k použití subdomén a nový web “Test” tak bude mít URL adresu test.mojedomena.cz, což už se s ničím plést nebude.

    Nepochopil jsem v čem je přesně problém? Nechceš používat subdomény a chceš to i přes upozornění nainstalovat do podadresářů?

    #8475

    ramesp
    Participant

    Díky za vysvětlení. Chtěl jsem právě adresáře, ale subdomény jsou asi lepší.

    #8476

    ramesp
    Participant

    Tak jsem to nainstaloval a vše běží v pořádku. WordPress je prostě good rs.

    Díky za pomoc

    #8477

    rbartuska
    Participant
    Web

    Prosím o zodpovězení toho problému do konce. Mám také starší web na WP než 30 dní a přesto bych rád nainstaloval WP MU verzi jako adresářovou. Je to nějak možné?

    Chci to použít pro jazykové mutace – http://www.motorjikov.com/en (verze na subdomene en.motorjikov.com mi neprijde vhodná)

    Pluginy pro jazykové mutace nevyhovují mým požadavkům, potřebuji MU verzi.

    Díky za odpověď.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti