Woocommerce – zakázání lightboxu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Woocommerce – zakázání lightboxu

Zvolené téma obsahuje celkem 12 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Vlada a poslední změna je stará 6 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)
  • Autor
    Příspěvky
  • #32781

    Vlada
    Participant

    Dobrý den,

    na stránkách používám plugin Fancybox a jsem s ním spokojen. Nyní po instalaci woocommerce, který používá lightbox nemohu přijít na to jak lightbox deaktivovat. Zkoušel jsem hledat v nastavení woocommerce (Produkty – Zobrazeni – Obrázky produktu) mělo by tam být zaškrtávací políčko v ENABLE LIGHTBOX FOR PRODUCT IMAGES ale tohle políčko tam není. Dále jsem zkoušel plugin WC Disable Zoom / Lightbox features a plugin WooCommerce Product Image Gallery Options oba ale bez úspěchu. Ani jeden z nich mi lightbox nezakáže.

    Pro ukázku jsem vytvořil testovací produkt, kde je fancybox a lightbox dohromady zde:

    http://drevodilnakulicka.cz/produkt/test-2/

    Nevíte jak jednoduše lightbox woocommerce zakázat?

    Děkuji za radu.
    Vláďa D.

    #32786

    admin
    Keymaster
    Web

    Podle mě to není Lightbox z WooCommerce, ale samostatný plugin jQuery Colorbox, který používáte na webu s dalším pluginem Easy FancyBox?

    #32792

    Vlada
    Participant

    Ano, máte pravdu, deaktivoval jsem plugin jQuery Colorbox a je to v pořádku.
    Děkuji za radu.
    Vláďa D.

    #32793

    Vlada
    Participant

    Tak beru zpět :) Na obrázek produktu to funguje, ale na obrázky v galerii produktu se otevírají dvě okénka. Zde je testovací produkt doplněný o obrázek v galerii produktu:

    http://drevodilnakulicka.cz/produkt/test-2/

    Jedno z okének by chtělo nějak zakázat, ale jak a kde?
    Vláďa

    #32796

    admin
    Keymaster
    Web

    :-) Zase tam máte v tomto případě aktivní ještě další plugin, tentokrát to ovlivňuje WooCommerce – Embed Videos To Product Image Gallery a skript PrettyPhoto. Možná tam je nějaké nastavení, aby plugin ignoroval obrázky?

    #32804

    Vlada
    Participant

    Plugin WooCommerce – Embed Videos To Product Image Gallery tam mám proto, abych do galerie mohl vložit youtube video. FancyBox funguje dobře. Jak tedy zakázat PrettyPhoto? Když se pokouším dostat do nastavení pluginu Woocommerce-Embed Videos to Product Image Gallery napíše mi to: Sorry, you are not allowed to access this page.

    Vl.

    #32811

    admin
    Keymaster
    Web

    Je mi to jasné, ale ten plugin patrně nefunguje správně a načítá PrettyPhoto nejen pro video, ale i obrázky v galerii. Schválně ho zkuste deaktivovat a uvidíte, zda dvojité zobrazení galerie zmizí…

    #32823

    Vlada
    Participant

    Ano, po jeho deaktivaci dvojité zobrazení zmizí. Jak ale dostat do galerie youtube video?

    #32826

    admin
    Keymaster
    Web

    Můžete zkusit najít nějaký jiný podobný plugin, ale ono je to vlastně asi logické. Když chcete přidat do galerie video, tak by se mělo zobrazovat ve stejně graficky laděném okně jako související obrázky, takže tam prostě autor pluginu přidal funkci, že se stejným způsobem načtou i obrázky. Můžete zkusit kontaktovat autora, zda to jde nějak snadno odstranit (pokud to není nikde v nastavení) nebo se zbavte toho druhého pluginu (FancyBox) a nechte tam jen tento s trochu jiným efektem (PrettyPhoto). Nic jiného mě nenapadá, možná by šel ten plugin pro videa nějak snadno upravit, ale to už spíše v rámci případné placené zakázky…

    #32832

    Vlada
    Participant

    Dobře rozumím. Jak tedy zakázat FancyBox na všechny produkty tzn. udělat, aby na produkty použil PrettyPhoto? FancyBox používám u příspěvků a mám extension placenou verzi. Nebo se obrátit na autory FancyBox jak v jejich nastavení zakázat aby se neaplikoval na produkty?

    Vl.

    #32834

    admin
    Keymaster
    Web

    Těžko říci, plugin Easy FancyBox má v popisu následující:

    Can I exclude images or other links from auto-attribution?

    Yes. All links with class nolightbox that would normally get auto-enabled, will be excluded from opening in a FancyBox overlay.

    <a href="url/to/fullimg.jpg" class="nolightbox"><img src="url/to/thumbnail.jpg" /></a>

    Takže nějaká možnost tu je, v podstatě by asi stačilo napíchnout se na zobrazení WooCommerce galerie a automaticky tam doplňovat třídu nolightbox, čímž by se to asi obešlo… Pokud máte placenou verzi pluginu, tak zkuste podporu, třeba rovnou poradí konkrétní způsob a konkrétní kód… Asi s tím budou mít zkušenosti a nebudete první, kdo to řeší, možná na to je mají nějaký jednoduchý trik či skryté nastavení. Jinak by to šlo asi nějak vymyslet, odhadem by se to snad vešlo do jedné hodiny práce. Nebo můžete videa vkládat do popisu a máte po problémech :-)

    #32835

    Vlada
    Participant

    Dobře napíšu jim a dám vědět výsledek.

    #32915

    Vlada
    Participant

    Ok, tak žádnou odpoveď jsem zatím neobdržel – budu tedy umísťovat video do popisu.
    Vláďa

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti