Woocommerce – přepsání kategorie-produktu v url

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Woocommerce – přepsání kategorie-produktu v url

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  cort a poslední změna je stará 7 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #31800

    cort
    Participant

    Dobrý den, předem se omlouvám, jestli jsem založil topic ve špatné sekci a i za to, jestli už se to tu řešilo. Ale hledal jsem marně tady i po celém internetu. Je i klidně možné, že už jsem tak zmatený, a přehlédl jsem vlákno.

    A k problému, Woocommerce do adres vkládá kategorie-produktu, takže url je ve tvaru domena.cz/kategorie-produktu/tricka. Já bych potřeboval slug kategorie-produktu přepsat na (třeba) obchod, aby url byla ve tvaru
    domena.cz/obchod/tricka, kde trička jsou kategorie.

    Produkty se mi zobrazují ve tvaru url domena.cz/obchod/tricka/tricko-bile.​ Zkoušel jsem různá nastavení trvalých odkazů, pluginy i úpravy kódu Woocommerce, ale výsledkem byla vždy 404, 400 nebo duplicita buď produktu, či kategorie. Ještě mě napadlo přepsat kategorie-produktu v PO překladu, ale nenašel jsem to tam.

    Prosím tedy o každý nápad, jak to vyřešit.

    #31810

    admin
    Keymaster
    Web

    Nastavení by mělo být v menu Nastavení – Trvalé odkazy – Slug pro kategorii produktu, ale to jste asi zkoušel změnit?

    Nezkoušel jste něco jiného než obchod? Protože tento název je myslím rezervovaný pro samotnou stránku s obchodem a mohlo by tam docházet ke konfliktům.

    #31833

    cort
    Participant

    Dobrý den, díky za odpověď, ale na tohle to u kategorií hodí 404. :(

    #31841

    admin
    Keymaster
    Web

    Před chvílí jsem tam zkusil zadat ktgr a místo kategorie-produktu se mi v URL kategorie správně zobrazuje domena.cz/ktgr/tricka. Nemáte tam nějaký další plugin, který by mohl způsobovat problémy?

    A produkt se defaultně zobrazuje na adrese domena.cz/produkt/tricko-bile, kategorie v této adrese vůbec není? Nemáte to tam nějak speciálně doplněné?

    #31849

    cort
    Participant

    Zítra sem dám screeny, dnes to bohužel nestíhám. Produkt se zobrazí domena.cz/vlastni-slug/tricka/tricko-bile, i kategorie je správně v adresním řádku, domena.cz/vlastní-slug, ale místo obsahu se načte 404, stránka nenalezena. Všechny pluginy jsem (kromě Woocommerce) povypínal, šablonu mám child sedmnáctky jen s úpravou CSS. Děkuji za snahu pomoct. ;)

    #31861

    admin
    Keymaster
    Web

    Nemáte tam nějaké speciální nastavení? Protože odkaz na produkt by vůbec neměl v základním nastavení obsahovat slug s kategorií? Tedy nikoli domena.cz/vlastni-slug/tricka/tricko-bile, ale pouze domena.cz/produkt/tricko-bile?

    #31876

    cort
    Participant

    Jestli budete ochotný, na e-mail jsem Vám zaslal údaje k administraci, abyste se na nastavení podíval osobně. Já už jsem natolik zblbnutý, že asi nevidím ani případnou chybu.

    #31881

    admin
    Keymaster
    Web

    Už to vidím, máte to nastavené způsobem, kdy patrně dochází ke konfliktu.

    Pokud máte pro produkt nastavené trvalé odkazy v podobě /obchod/%product_cat%
    a pro kategorie pouze obchod, tak je to asi považováno za konflikt.

    Adresa produktu je tedy domena.cz/obchod/tricka/tricko-bile a adresa kategorie je domena.cz/obchod/tricka. Obě adresy se ale příliš neliší a není tam žádné unikátní klíčové slovo, podle kterého by WooCommerce poznala, že jde o kategorii a nikoli neexistující produkt. WooCommerce patrně potřebuje mít ještě nějak označeno, že jde o kategorii, aby to také fungovalo. Když jsem nastavil pro kategorie hodnotu obchod/kategorie, tak vše bez problémů funguje. Adresa produktu je stále domena.cz/obchod/tricka/tricko-bile a adresa kategorie je domena.cz/obchod/kategorie/tricka. Asi by to i nějak šlo bez toho slova kategorie, ale obávám se, že by to musel být už poměrně velký zásah do funkčnosti. Pokud máte zájem, tak to můžeme zkusit, ale už to bude v rámci placené zakázky, protože to bude určitě trochu složitější…

    #31883

    cort
    Participant

    Dobrý den, děkuji za nabídku, ale řešení si asi zvládnu naprogramovat sám. Ostatně na Woocommerce budu stavět víc projektů, tak bych rád zjistil, “kde má čmelák žihadlo” osobně. Kdyby se mi to nepovedlo, obrátím se na Vás a zadám zakázku. Každopádně díky za ochotu.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti