Woocommerce – externí odkaz na 2 a více prodejců

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Woocommerce – externí odkaz na 2 a více prodejců

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Azifaral a poslední změna je stará 7 let, 10 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #27601

    Azifaral
    Participant
    Web

    Plánuji vytvořit spíše katalog produktů než shop a chtěl bych využít možnost odkazovat na prodejce, což mi Woocommerce umožňuje v kartě Produktu: Údaje o produktu – Obecné – Externí/provizní produkt, kde si mohu zadat URL a případně text do buttonu.

    A tady je můj dotaz. Chtěl bych ty odkazy 2 a více, případně je ještě nějak třídit (např. regionálně – prodejce z Prahy, Ostravy – ale to už asi trochu vymýšlím :D), ale nic takového jsem nenašel, nebo špatně hledám. Řešil to už někdo z vás?

    #27602

    admin
    Keymaster
    Web

    Základní otázkou je, jestli k tomu vlastně vůbec potřebujete WooCommerce :-) Nějak si neumím přesně představit, jak by to mělo fungovat? U produktu doplníte odkaz na nějaký web + tlačítko “Koupit zde”. A když tam doplníte dalšího prodejce, tak tam bude další odkaz s dalším tlačítkem “Koupit zde”? A co cena? Bude u všech prodejců stejná? A jak to chcete třídit regionálně? U produktu se zobrazí “Koupit v Praze”? Nebo má být nějak možné filtrovat podle krajů? Asi není problém doplnit do WooCommerce nějaké další políčko pro další externí odkaz a zobrazovat ho na webu (např. pomocí akcí woocommerce_before_add_to_cart_button a woocommerce_after_add_to_cart_button). Asi by bylo ale dobré se zamyslet, zda není v tomto případě vhodnější třeba nějaká vlastní taxonomie, např. hierarchická v podobě kraj – výrobce, kterou budete přiřazovat ke každému produktu. Nehledě na to, že může být i vhodnější řešení než WooCommerce, např. eCommerce Product Catalog by impleCode nevypadá špatně…

    #27604

    Azifaral
    Participant
    Web

    No napadla mě WC, protože tu eCommerce jsem neznal a díky za odkaz vypadá zajímavě. Jak asi víte děláme http://www.vlasyaucesy.cz a už dlouho koketuji s myšlenkou tvorby katalogu kosmetických produktů atd. Ale obecně do shopu se moc pouštět nechci, protože rád dělám všechno pořádně a shop, pokud se má dělat dobře se musí dělat fakt pořádně a s obrovským nasazením a na to zatím nejsou kapacity a také se naopak staneme spíše konkurentem všech eshopu ale i kadeřníků, což je podle mě špatně.

    WC mě napadla proto, že umožňuje všechna ta třídění podle parametrů, které se sice dají vytvořit pomocí taxonomy, ale já nejsem žádný programátor a nejsem pak schopen programovat všechna ta volání dotazů atd.

    A vypadalo by to vcelku jednoduše. Máte šampon XY a u něj bude cena klidně jenom v duchu od, ale spíše by se dohodly nějaká pravidla a odkazy na dohodnuté prodejce a tam bude Kadeřnictví Eva a Kadeřnictví Vlasta atd …a to třídění mě napadlo, že ten uživatel by si mohl nad tím udělat select kraje / okresu a pak už by se mu zobrazilo, že ten šampon v Praze prodává jenom Kadeřnictví Eva. Samozřejmě to jde v první chvíli zjednodušit, že dám do toho textu Kadeřnictví Eva, Praha. Pokud jich tam nebude 100 tak to nebude problém.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti