W3 Total Cache nemaže cache po aktualizaci příspěvku

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) W3 Total Cache nemaže cache po aktualizaci příspěvku

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Gebow a poslední změna je stará 9 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #21864

    Gebow
    Participant

    Dobrý den,

    mám problém s pluginem W3 Total Cache, který mi po změně a uložení příspěvku automaticky nesmaže cache té stránky. A co je ještě horší – ani když dám “purge from cache”, tak to taky nesmaže i když píše, že to bylo v pořádku smazáno. (viz příloha)

    V nastavení bych to měl mít snad dobře (viz příloha).

    Zkoušel jsem vypnout bezpečnostní plugin. Vyzkoušel jsem nezávisle na sobě i různé prohlížeče, jestli to necachuje prohlížeč, ale nefunguje nic.

    Jediné, co funguje, je “empty all caches”, což je dosti nepraktické.

    Věděl by někdo radu, co by to mohlo způsobovat? Zkoušel jsem různě hledat a psát i na podporu, ale žádnou odpověď jsem nedostal.

    Děkuji za odpověď

    #21871

    admin
    Keymaster
    Web

    Jakým způsobem kontrolujete, zda je byla cachovaná stránka obnovena? Změníte příspěvek, ale na webu se zobrazuje stále původní verze? Nejlépe to lze asi ověřit když použijete anonymní okno prohlížeče. Zkoušel jste deaktivovat všechny pluginy a nasadit výchozí šablonu Twenty Fifteen? Jaký bezpečnostní plugin používáte? Cachovací i bezpečnostní pluginy si ukládají různá pravidla do souborů wp-config.php a .htaccess, takže by tam mohlo dojít k nějakému konfliktu s pluginem W3 Total Cache. Ale těžko říci… Kam jste psal o podporu? Na anglické fórum? Nikdo neodpověděl?

    #21877

    Gebow
    Participant

    Psal jsem přímo na w3-edge.com. Plugin mám iThemes security.

    Kontroluji to, jak podle zdrojového kódu, tak podle toho, jestli se ta stránka změní. Právě jsem ještě zkoušel to otevřít v prohlížeči ve kterém jsem to v životě neotevřel a právě ani tam to nefungovalo.

    Ještě zkusím tu šablonu změnit, případně to ještě nějak přeinstalovat.

    Jinak děkuji za odpověď.

    #21886

    admin
    Keymaster
    Web

    Obávám se, že to bude nějaký konflikt s bezpečnostním pluginem iThemes Security. Nemůže nějak bránit cachování ochranou adresářů s cachovaným obsahem? Zkusil bych bezpečnostní plugin zcela zlikvidovat, a to včetně všech zápisů v souborech .htaccess a wp-config.php. Zkontrolujte také adresáře s cachovaným obsahem, zda jim bezpečnostní plugin nezměnil CHMOD. Obecně je podle mě s bezpečnostními pluginy více starostí než užitku…

    #21899

    Gebow
    Participant

    Je mi ale divné, že pokud dám smazat všechnu CACHE, tak to funguje.

    #21900

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, to mi také nesedí, ale možná má celý adresář s cachovanými stránkami nějaká jiná pravidla, těžko říci, budete to muset vyzkoušet… Zkuste také sledovat co se stane na FTP když ručně smažete všechny cachované stránky a co se stane když se mají smazat automaticky po úpravě příspěvku…

    #21918

    Gebow
    Participant

    Tak jsem dnes testoval a testoval a na nic jsem nepřišel. Zkoušel jsem různě vypínat a odinstalovávat všechno a nic nepomohlo.

    Nakonec jsem zjistil, že pokud příspěvek upravím já jako administrátor, tak to nefunguje, ale pokud to udělá někdo s právy šéfredaktor nebo redaktor, tak to funguje a stránka se z cache vymaže.

    Nevím tedy kde je chyba u toho administrátora.

    #21920

    admin
    Keymaster
    Web

    Zajímavé, nemáte tam někde v nastavení pluginu, aby byla cache pro administrátory zcela ignorována? Ale proč by potom nefungovalo tlačítko pro smazání cache zvolené stránky… Chtělo by to zkusit ještě na nějakém jiném (zcela čistém) webu, zda se tam ta chyba projeví také… Pokusím se to zítra také otestovat…

    #21922

    Azifaral
    Participant
    Web

    S W3TC taky vedu podobný boj, který se ještě komplikuje tím, že používám WPML na vícejazyčnost. Ještě si prosím zjistěte, zda nemáte nějaké proxy kešování na úrovni serveru, kde já např. používám Varnish, která je výborná, ale dostat ven něco z keše bývá trochu zážitek, byť s ní W3TC spolupracuje.

    A ještě taková drobnost, kterou tady nakousnul Admin, když jste přihlášený jako administrátor a uděláte tu úpravu a podíváte se na ten příspěvek, tak jej vidíte upravený nebo ne? Protože jako administrátor – tedy obecně je to nastaveno tak, že každý přihlášený user – by jste měl mít nastaveno, že vidíte příspěvky nekešované.

    A další průšvih je W3TC a cache v prohlížeči, kde já používám na OSX Safari a Chrome. v Chrome edituji a jsem přihlášený a v Safari se na server dívám. Někdy dostat tu zakešovanou informaci ze Safari je skoro nemožné a musím ten prohlížeč úplně sestřelit a někdy dokonce promáznout historii.

    #22090

    Gebow
    Participant

    Tak jsem opět zjistil jednu děsivou věc :D

    Pokud stránku upravím v Chrome, který běžně používám, tak se stránka neaktualizuje. Pokud však použiji jiný prohlížeč (použil jsem Firefox), tak to funguje, zdá se bez problémů.

    Nevím, kde by mohl být problém, když s tím prohlížeč nemá nic společného, ale možná se tam něco blokuje. Mám nainstalované rozšíření AdBlock a Ghostery avšak stránku mám ve whitelistu. Na jiném počítači jsem zkusil Chrome a zřejmě to tam také funguje.

    Budu to ještě sledovat a třeba zase na něco přijdu :)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti