Vyhledávač

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 4 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1309

    info
    Participant
    Web

    Dobrý den,

    prosím o radu, jak se tvoří ve Vašem programu vyhledávání, například zaměstnání dle oboru, kraje a pod?

    Děkuji

    V.K.

    #10053

    neteyescz
    Participant

    Dobrý den,

    Moc vám nerozumím.

    Pokud chcete, aby si váš návštěvník mohl vybrat zaměstnání dle oboru, pak vytvořte kategorií např. “programátor” a vytvořte statiskou stránku na kterou dejte akorát odkaz na výpis kategorie, pokud to chcete vcelku. Plugin, jež by uměl vytvářet podobné vyhledávání. Přijde mi rozumější, když si vytvoříte vlastní vyhledávání v Google http://www.google.cz/cse/ a pokud zákazník zadá například “Práce, Brno, Programátor”, pak mu Google danou stránku ( či stránky ) bez problému najde. Jinak pak existují pokročilé vyhledávače, jako například tento: http://wordpress.org/extend/plugins/search-everything/.

    Neteyes.cz

    #10054

    admin
    Keymaster
    Web

    Budete si muset (nechat) naprogramovat nějaký vlastní formulář, na jehož základě bude probíhat výběr kritérií. Předpokládám, že máte na mysli něco podobného, jako umožňuje např. plugin Taxonomy Picker.

    Záleží hlavně na tom, jakým způsobem máte vyhledávané položky zadány v databázi. Může jít o rubriky, taxonomie či uživatelská pole a na základě těchto informací lze vytvořit formulář, který bude tato data načítat a např. ze všech oborů vytvoří pole s výběrem, kde si uživatel zaškrtne jeden či více požadovaných oborů. Podobné formuláře se ale dělají většinou podle přesného zadání, protože obecně nemůže skoro žádný plugin pojmout všechny alternativy (výše uvedený plugin řeší zejména taxonomie). Zkuste prosím podrobněji popsat, jak váš web funguje a zkusíme něco vymyslet…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti