vložení většího počtu fotek

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem vložení většího počtu fotek

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  milosak a poslední změna je stará 13 let, 3 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #806

    milosak
    Participant

    Potřebuji na web vložit více jak 500 fotek a ty pak rozdělit mezi cca 20 stránek. Jak se to dá nejrychleji udělat?

    #7560

    rubik
    Participant
    Web

    Já používám plugin NextGen gallery, zdá se mi jako zatraceně dobrej. Akorát se s ním musí člověk chvíli učit pracovat.

    #7561

    admin
    Keymaster
    Web

    Možných řešení je několik:

    1) Použít výchozí funkci nahrávání obrázků ve WordPressu. Zjednodušeně funguje tak, že vytvoříš nejdříve těch 20 stránek a ke každé nahraješ příslušné fotky, které si už na počítači pro přehlednost rozdělíš do jednotlivých částí (adresářů). Můžeš je také nahrát i zcela mimo nějakou stránku, ale přiřazovat pak půjdou už jenom po jednom, což není zrovna ideální. Nahrát jich lze klidně 30 fotek najednou, jenom si je při nahrávání označíš. Případně můžeš použít nějaký plugin, kterým fotky něčím doplníš, např. speciálními štítky pro média.

    2) Použiješ nějaký plugin pro tvorbu galerií, např. NextGen Gallery (jak radí rubik). Má některé výhody, např. spravuješ fotky v oddělených adresářích na FTP a pomocí pluginu můžeš tyto adresáře např. i skenovat, zda tam nebyly doplněny (nakopírovány) nějaké nové fotografie.

    3) Vybereš si nějakou externí online službu, se kterou můžeš pracovat s fotkami u sebe na počítači a pak už je budeš ve WordPressu jen vybírat a vkládat do konkrétní stránky. Dobré zkušenosti mám s programem Google Picasa, který poskytuje Webová uložiště programu Picasa (1 GB zdarma), kam je možné pomocí tohoto programu nahrávat fotky. Poté už jen stačí najít nějaký plugin (např. Picasa Express x2, ale jsou i mnohé další), pomocí kterého budete jednoduše vkládat alba (či obrázky) z Picasy přímo do konkrétního obsahu webu.

    Každopádně pro všechny možnosti platí, že samotné rozdělení fotek by mělo raději proběhnout už u tebe na počítači, což později usnadní práci.

    #7562

    milosak
    Participant

    Díky. Zkusím NextGen gallery.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti