Vložení swf

Štítky: , , , ,

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 5 let, 10 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #35354

    shockwave
    Participant

    Ahoj, mám virtuální prohlídku vytvořenou v .swf souboru, poradí někdo , jak ji vložit do webu nebo nějakou alternativu, plugin, jak tento typ souboru vložit. Vím, že flash není ideální, ale přece musí existovat nějaká cesta. Děkuji za pomoc

    #35356

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    návod na vložení najdete např. tady, ale už jenom fakt, že plugin na který se uvedený plugin odkazuje není updatovaný 8 let signalizuje, že se nebavme o tom, že to není ideální cesta, ale že to je naprosto nesmyslná cesta.
    Důvody:
    1. Žádný ze standardních prohlížečů standardně nepodporuje flash, protože je tam vypnutý. Každý uživatel by si musel v nastavení povolit (viz návod) jeho přehrávaní, což udělá v ideálním případě 1 ze 100 uživatelů a to jsem asi optimista. A samozřejmě si ještě musíte do počítače nahrát Flash player, protože dnes už ho žádný z prohlížečů neobsahuje. A to už dobrovolně neudělá nikdo.
    2. Co je ale výrazně horší je fakt, že se na uvedeném odkazu dozvíte, že žádný z prohlížečů v Androidu a v iOS Flash vůbec nepodporuje. Tam už není varianta jako na desktopu něco někde povolit, tam už je to prostě definitivně zaříznuté. A vzhledem k tomu, že podle statistik co máme na stránkách návštěvníci skoro z 50% přistupují přes mobilní zařízení, tak je snad jasné, že použít na stránkách Flash je opravdu velmi špatné řešení.

    Takže jednou provždy – Flash je naprosto mrtvý a jakákoliv jeho implementace je pouze mrháním času. Jediná cesta je převést uvedené SWF do HTML5 pokud se jedná o nějakou interaktivní prohlídku, pokud není interaktivní, tak bych ji převedl do mp4.

    #35357

    admin
    Keymaster
    Web

    @azifaral má pravdu, ale pokud to prostě z nějakého důvodu potřebujete, tak zkuste postarší vlákno, např. plugin WP Flash vypadá, že je vcelku pravidelně aktualizován.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti