Vložení příspěvků do jednotlivých stránek

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Vložení příspěvků do jednotlivých stránek

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 13 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #693

    lunny
    Participant

    Ahoj,

    prosím o radu, jestli jste se nesetkali někdo s pluginem, který by mi u psaní příspěvku dal na výběr, do které stránky se mi má příspěvek vložit. V základu jsem to nějak nenašel.

    Předem děkuji

    l.

    #7150

    admin
    Keymaster
    Web

    Příspěvkům se přiřazují rubriky a nikoli stránky.

    Zjednodušeně řečeno:

    Příspěvek = např. článek, který je podle svého tématu zařazen do nějaké rubriky.

    Stránky = nějaký statický (informační) text, např. stránka o provozovateli webu, kontakty, atd.

    Zkuste blíže popsat problém, který řešíte, třeba to jde nějak jednoduše vyřešit…

    #7151

    lunny
    Participant

    Já chápu rozdíl mezi příspěvkem a stránkou. :-)

    Jde mi především o to, že bych chtěl mít možnost přes vytváření příspěvků vkládat text do libovolné stránky. Nyní se příspěvky zobrazují pouze na titulní straně.

    Chtěl bych si vytvořit stránku věnovanou Kulturistice a složení menu bych si představoval nějak takto: Články ; Pro začátečníky ; Cviky ; Strava ; Treninky

    Dále bych chtěli mít také i nějaké podsekce. (např. Cviky/ Prsa, záda, ramena..apod..

    Pokud bych chtěl tedy napsat o cviku na záda, tak abych to nemusel editovat přímo ve stránce “Záda”, ale abych napsal pouze příspěvek, u kterého bych si nastavil, že se má zobrazit na stránce Cviky/Záda a pak také zároveň na titulní stránce.

    Doufám, že jsem to specifikoval. Pokud vás něco napadne, tak budu rád.

    Díky

    #7152

    admin
    Keymaster
    Web

    Zatím to asi ještě moc nechápu.

    Proč nevytvoříte jednoduše např. rubriku “Cviky” a podrubriku “Záda” a další? Pak do nich můžete jednoduše přidávat příspěvky, které se zobrazí jak v této rubrice, tak na úvodní stránce… Jen ty příspěvky nebudete vkládat do stránky, ale přiřazovat je do příslušné rubriky. K čemu tam potřebujete tu stránku? Chcete mít pro “Cviky” a “Záda” vždy nějakou statickou stránku a až k ní poté přidávat příspěvky (tedy aby se zobrazila např. stránka “Záda” a pod ní příspěvky z rubriky “Záda”)? Možné je všechno, ale musíme si nejdříve vysvětlit, co je vlastně cílem…

    #7153

    lunny
    Participant

    Chápete to správně. Chtěl bych mít statickou stránku, kde se mi poté budou u pevného obsahu zobrazovat také příspěvky, které patří k té konkrétní stránce.

    #7154

    admin
    Keymaster
    Web

    Jasně, ale má to několik problémů. Není totiž žádný vhodný způsob, jak přiřazovat příspěvky ke stránce. Na stránce můžete zobrazit samotnou stránku a pod ní pak ještě nový výpis příspěvků, ale budete si tam muset nadefinovat (v souboru page.php vaší šablony) podmínky “když jsi na stránce cviky, tak použij příspěvky z rubriky cviky”, atd. Případně můžete zkusit nějaký z pluginů (např. List category posts), které to řeší vkládáním zkráceného zápisu do stránky, ale opět to musíte udělat vše ručně. Žádný plugin, který by to řešil tak, že při vytváření rubriky si nadefinujete příslušnou stránku, kde se budou příspěvky z této rubriky zobrazovat, jsem zatím nikde neviděl (což však neznamená, že neexistuje).

    Lepším způsobem je podle mě použít klasické rubriky a nahradit stránku příspěvkem této rubriky, který bude zvýrazněný, tudíž se bude zobrazovat zcela nahoře (a třeba i celý). Nebo je možné použít popis rubriky, kam můžete vložit text stránky.

    #7155

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak náhodou jsem objevil ještě plugin Post-Page-Associator, který by to měl umět přiřazovat rovnou při úpravě stránky (úplně dole se objeví nový box s výběrem rubriky, štítku či konkrétních příspěvků pro zobrazení na stránce).

    #7156

    lunny
    Participant

    Máš mé veliké díky. To je to co jsem hledal. Sice by se mi ještě hodilo, aby tam u toho byla možnost zobrazit krátký popis, ale je to pořád lepší, než drátem do oka.

    Díky

    #7157

    admin
    Keymaster
    Web

    Výborně :-) To už se ale budeš muset obrátit na autora pluginu a požádat ho o úpravu. Případně si to můžeš upravit sám (nemělo by to být ani moc složité – co vlastně přesně chceš kde zobrazovat?), ale pak se ti to bohužel přemaže při případné automatické aktualizaci…

    Aktualizace 1.3.2012: Tak bohužel zmiňovaný plugin už existuje pouze v prémiové verzi, naleznete ho pod názvem Associated Posts Pro a cena začíná na cca 30 USD (platba PayPal).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti