vložení kodu v html – enter

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem vložení kodu v html – enter

Štítky: , ,

Zvolené téma obsahuje celkem 11 odpovědí. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  Lukenzi a poslední změna je stará 11 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (z celkem 12)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2745

    peekaa
    Participant

    Mám problém: připravím si kod v html, pak ho na záložce HTML vložím do WP. Ale WP se chová po přepnutí do Editor tak, že kde je enter fyzicky v html kodu, je enter i v Editoru, což je špatně. Příklad:

    vložím:

    <li>lepší známka z předmětu cizí jazyk v 1. pololetí
    školního roku 2012 -2013</li>

    a v Editoru vidím:

    lepší známka z předmětu cizí jazyk v 1. pololetí
    školního roku 2012 -2013

    a má být:

    lepší známka z předmětu cizí jazyk v 1. pololetí školního roku 2012-2013

    Jak toto chování zrušit a navodit “normální” html chování, kdy skutečný enter ve wisiwig zobrazení neznamená vůbec nic?

    Díky moc, ušetří mi to mnoho práce.

    #14425

    mirekk
    Participant
    Web

    Řešení je velice prosté. Doporučuji k nastudování:

    http://www.jakpsatweb.cz/html/seznamy.html#li

    Krátce: chybí ti uzavření do tagu “ul”

    #14426

    peekaa
    Participant

    to byl jen příklad, samozřejmě že to mám v “ul”….

    #14427

    Lukenzi
    Participant

    Tento post rozbil RSS kanál fóra viz: https://www.separatista.net/forum/rss.php :)

    #14428

    Lukenzi
    Participant

    Jinak ale k tématu, funguje to ve vizuálním editoru po kliknutí na ikonku “Vložit jako neformátovaný text” a musí se odškrtnout “Ponechat zalomení řádků”. Pak to funguje. Ale jde to jen přes vizuál, v HTML toto tlačítko není.

    #14429

    peekaa
    Participant

    Díky. Já jsem se to zatím naučil tak, že když to pspadu připravím, tak dám Komprese HTML kodu, čímž odstraním všechny fyzické entry a pak to vložím do HTML editoru a pak již to jde, ale přijde mi to ujeté ;-) Na druhou stranu si to pak WP pěkně naformátuje sám.

    Vůbec nechápu, proč se HTML editor ve WP takto chová, podle mě to je bug, nebo divná feature :-)

    #14430

    admin
    Keymaster
    Web

    Záhadný off-topic :-)

    Lukenzi: Díky, snad opraveno. Chudák fórum, já jsem věděl, že ho brzy rozbijete :-) Moc ale nechápu v čem byl konkrétně problém, možná nějaké neviditelné znaky (ale ty by měly být při ukládání formátovány)…

    peekaa: Jakým způsobem jste tvořil úvodní příspěvek? Psal jste text rovnou na fóru nebo jste to měl někde předpřipravené, např. zkopírované přímo z editoru WordPressu (HTML či vizuálního)?

    #14431

    peekaa
    Participant

    Jak je tam ten kod, tak jsem ho napoprvé nedal do obrácených apostrofů. Po odeslání jsem si všiml, že to je rozházení, tak jsem dal edit a apostrofy jsem dodělal.

    #14432

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Mám takový lehce podobný problém – Snažím se přes HTML vkládat zdrojový, ukázkový kód (samozřejmě HTML znaky přepsané na entity :) ), tedy konkrétně do příspěvku dát tag ‘pre’ a do něj ještě odstavec. Nevím jestli je to možné takhle vkládat, ale podle mně by mělo. No a editor po přepnutí do vizuálu, mi přehodí tagy tak, že odstavec vyhodí ven, před začínající ‘pre’ tag, a napíše nejprve ‘pre’ a potom ‘p’. Co to má za problém, a jak jej mám obejít? Díky

    #14433

    Lukenzi
    Participant

    admin: Štěstí přeje připraveným :) http://wp-blog.cz/?attachment_id=773 jestli jsem to správně pochopil, tak vložený text od peekaa obsahoval nějaký znak, který nesmí být v XML dokumentu v kódování utf-8 – tady se zobrazil, ale v RSS to nadělalo paseku, protože RSS je XML.

    sjimnocna: měl jsem stejný problém (nebo podobný) tak jsem to vyřešil tak, že jsem si vytvořil shortcode

    Code:

    , který se nahradí za html tagy pro zobrazení kódu i s třídami pro nastylování vzhledu. Vyřešilo se to proto, že editor shortcode nechá beze změn a WordPress jej nahradí až při zobrazení stránky, takže výsledek je přesně takový jaký chci. jestli chceš nějaké další info stačí říct.

    #14434

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Možná to bude znít trochu blbě, ale proč všichni tam, kde vidí nějakou chybu v editoru či v jeho používání, nacpou shortcode a na reálné řešení se vykašlou? :D

    #14435

    Lukenzi
    Participant

    treba proto ze by se kvuli teto chybe musely upravovat systemove soubory wordpressu takze by tato oprava byla po dalsi aktualizaci uplne k nicemu?

    Jinak “vizual” je upraveny TinyMCE editor takze vlastne pouzivate kod vytvoreny nekym, ktery pak jeste upravil nekdo jiny, opravdu ho chcete pak jeste upravovat vy? Ja ne, prijde mi to jako zbytecna prace. Oprava pomoci pluginu? Shortcode si vytvorim max za 2 minuty i s pripojenim na FTP, pokud bych mel hledat chybu v editoru nebo v cemkoliv jinem stravim u toho nekolik hodin.

    Mozna to bude znit trochu blbe ale co by jste radeji, opravare ktery vam bude pracku opravovat 4 hodiny s nejistym vysledkem do budoucna nebo opravare, ktery tu pracku opravi po svem za par minut tak aby fungovala naveky?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (z celkem 12)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti