Vložení js aplikace do wordpressu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Vložení js aplikace do wordpressu

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  flashrad a poslední změna je stará 5 let, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #35975

    flashrad
    Participant

    Ahoj,
    jak byste nejlépe vložili klasickou js aplikaci (tj. html+css+js+nějaké obrázky) do wordpressu, aby jste mohli použít vše wordpress nabízí (členská sekce, vzhled atd.) a zároveň co nejméně upravoli ty aplikace? Zatím je to řešeno přes iframe, a to se mi moc nelíbí. Aplikací je přes 100 a běží bez databáze. Díky za nápady.

    #35992

    admin
    Keymaster
    Web

    Zajímavý dotaz, takže nejde o klasické embedované aplikace (např. flash hry), ale budete je na svém webu kompletně hostovat? Asi bude potřeba vyrobit nějaký plugin, abyste je mohl nějak snadno vkládat do stránek, např. pomocí zkráceného zápisu (shortcode) a zároveň to bude automaticky řešit načítání všech potřebných věcí. Příklad, každá aplikace bude mít svůj adresář, .js soubor se bude jmenovat app.js, .css soubor style.css, atd. A do příspěvku vložíte [app id="cokoli"], což povede k tomu, že se to nahradí příslušným HTML kódem + načtou se soubory /cokoli/app.js a /cokoli/style.css.

    #35997

    flashrad
    Participant

    Takhle nějak jsem to udělal…jen mám problém s načítáním stylů a js. Je to prostě hrozně pomalý. Hry načítám přes vlastní template stránky, který předám to “cokoli”.

    #36061

    admin
    Keymaster
    Web

    Bez konkrétní znalosti webu už asi moc neporadím. O jak velké soubory jde? Načítáte je tak, aby se nejdříve vykreslil obsah webu a až poté se v pozadí načítaly příslušné soubory (a v rámci WordPress funkcí)? Případně by šlo asi přidat nějaké točící se kolečko s informací, že se soubor načítá, nevím, těžko říci…

    #36064

    flashrad
    Participant

    jde o výukové hry na hryproskoly.cz. Jde mi hlavně o to, abych do nich co nejméně zasahoval (je jich skoro 100). A když už, tak aby to bylo to správné řešení a nedělal jsem to několikrát. Pokud je načtu přes iframe, tak mě samozřejmě preloader, který nebude v té hře (v každé), nebude fungovat. Pokud budu načítat jen html třeba ajaxem, tak asi budu muset vyparsovat jen část pod <body>…myslím teda. Pak je ale problém s načtením stylů a scriptů (zase by nebyl s tím preloaderem). Lze pak využít dynamicky wp funkce na registraci scriptů a stylů?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti