vícejazyčný web – možnosti (pluginy, Multisite)

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) vícejazyčný web – možnosti (pluginy, Multisite)

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 11 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #23074

    Lubos237
    Participant

    Hledal jsem možnosti jak přidat další jazykovou verzi k současnému webu v češtině. Našel jsem pěkný přehled různých možností vč. výhod a nevýhod různmých řešení:
    1/ instalace pluginu (automatický překlad vs. ruční překlad) v současné verzi WP
    2/ zprovoznění Multisite v rámci jedné instalace WP + pluginy na zprávu administrace a obsahu
    http://wplang.org/translation-plugins-languages/

    Pokud se rozhodnete pro Multisite instalaci a váháte zda využít možnost podadresářů nebo subdomén, zde je srovnnání z hlediska SEO:
    http://www.brimagency.com/blog/putting-end-to-subdomains-vs-subdirectories-debate/

    Good Luck!

    #23076

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za zajímavé odkazy! Osobně pro jednodušší weby asi nejčastěji používám WPML. I když má také občas také své mouchy, tak je i vcelku jednoduchý na ovládání pro běžné uživatele… Ale je mi jasné, že pro jeden menší web se asi licence kupovat nevyplatí…

    #23082

    Lubos237
    Participant

    Ještě zajímavý podrobný návod jak nainstalovat, nastavit a případně i odinstalovat Multisite: http://www.elegantthemes.com/blog/resources/the-complete-guide-to-creating-a-wordpress-multisite-installation

    A varování, pro ty co by chtěli použít Multisite Subfolders pro již “rozběhlé weby”. Pokud máte existující WP se spoustou příspěvků a stránek, mějte na paměti, že Vám tato verze Subfolders vloží do odkazů příspěvků slovo blog (z url www.domena.cz/nazev-prispevku budete mít www.domena.cz/blog/nazev-prispevku) a přijdete tak o všechny zpětné odkazy na příspěvky.

    #23085

    admin
    Keymaster
    Web

    @lubos237: Ano, problém se slovem blog v URL řešíme zde. Jen by bylo zajímavé zjistit, zda budou původní odkazy ztracené nebo budou všechny automaticky přesměrovány na variantu se slovem blog? A ještě mě napadlo, zda to neplatí pouze pro weby, které mají nastavenou strukturu trvalých odkazů pro příspěvky tak, aby byly stejné jako stránky, tedy %postname%? Pro jiné nastavení trvalých odkazů to tak možná nedělá?

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti